Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea salarizării. Ce spune ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, despre creşterea indemnizațiilor parlamentarilor

ro

06 Feb, 2018 13:53 703 Marime text
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, admite că au crescut indemnizațiile parlamentarilor în timp ce salariile a zeci de mii de bugetari scad, în unele cazuri cu procente de până la 40%, potrivit Digi 24.

Întrebat de jurnaliști dacă nu i se pare că există o discrepanță între reducerea salariilor bugetarilor și creșterea indemnizației senatorilor și deputaților, Eugen Teodorovici a răspuns:

„Aș fi ipocrit să spun - Știți, nu știu cât am salariul, nu știu dacă mi-a crescut...- Nu am spus că nu a crescut, da? Și m-ați ajutat și ieri că am văzut la televizor o situație legată de miniștri, parlamentari și nu numai. Salariul a crescut. Este adevărat și normal este să crească pentru cei care într-adevăr au nevoia cea mai mare și nimeni nu poate să conteste lucrul acesta. A fost o lege a salarizării, s-a votat în Parlament într-o mare majoritate. Nimeni nu spune că lucrurile nu pot fi perfectate pe parcurs, pentru că - numai cine nu știe ce înseamnă această lege o tratează cu ușurință - este o lege extrem, extrem de importantă ca și legea pensiilor”.


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat dacă ia în considerare modificarea Legii salarizării unitare, în condițiile în care zeci de mii de bugetari se plâng că le scad salariile ca urmare a aplicării Legii și a transferului contribuțiilor, Dragnea a răspuns scurt: „Doar Guvernul ne poate propune așa ceva. Dacă va fi cazul, nu știu”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii