Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începând de astăzi, Declarația Unică se poate depune online. Formularul calculează automat cuantumul impozitelor și contribuțiilor datorate

ro

16 May, 2018 20:49 3042 Marime text
Începând de astăzi, 16 mai 2018, orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online prin intermediul formularului electronic inteligent al Declarației Unice disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV). Formularul calculează automat cuantumul impozitelor și contribuțiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat. Formularul poate fi accesat pe portalul ANAF în secțiunea ” Spațiul Privat Virtual”, rubrica Descărcare declarații, informează Ministerul de Finanțe. 
 
Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finanțelor Publice, iar înregistrarea este posibilă fără a fi necesară deplasarea la ghișeele ANAF. În acest sens, MFP a transmis prin poștă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conține toate datele necesare înrolării din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa și semna și de deținătorii de certificate digitale calificate. Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro.
 

"Așa cum am promis, astăzi am făcut un pas important către viitor: orice persoană fizică poate să depună online Declarația Unică și astfel să economisească timp și bani. Vreau să eficientizez activitatea ANAF, vreau să reduc birocrația fiscală și să încurajez trecerea de la hârtie la mediul electronic online", a precizat ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici.

 
Dacă Declarația Unică este depusă online până pe 15 iulie 2018 și plata obligațiilor se efectuează integral până la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acordă o reducere de 5% din suma totală datorată bugetului de stat, iar dacă suma datorată, stabilită la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este plătită integral până pe 15 decembrie 2018, se acordă o reducere suplimentară de 5% din suma datorată.
 
Principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice provin din:
 
activități independente;
cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă;
activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real;
piscicultură și/sau silvicultură;
transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar;
jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanță și festivaluri de poker;
activitățile artistice și sportive, în calitate de artiști de spectacol sau ca sportivi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mariana 16 May, 2018 20:59 Ce poate face online mama mea la varsta de 68 ani ? Are 10% in firma mea I.F.Dolana Mariana si trebuie sa-si declare venitul din activitate ! Eu nu pot sa il declar categoric ? Cu alte cuvinte trebuie as aibe email si apoi sa se inscrie la ANAF.Ca ea o gramada de persoane in cauza .Cum isi pot rezolva acesti oameni situatia de a fi corecti catre stat? Ei isi doresc corectitudinea mai ales la inchiriat ,dar sunt pusi intr-o situatie grea de a folosi spatiul virtual.