Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup AS, in faliment

ro

10 Feb, 2003 00:00 1370 Marime text

Constantenii indreptatiti sa primeasca bani trebuie sa se inscrie la masa credala

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in 4 decembrie 2002, retragerea autorizatiei de functionare a SC Grupul de Asigurari Roman - Grup AS SA * "Pana acum, noi nu am primit nici o citatie de la nici un tribunal. Plus ca asteptam un investitor, dar nu pot spune mai multe despre acest lucru", afirma directorul companiei, Adrian Lazar

Decizia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) privind stabilirea starii de faliment a societatii de asigurare Grup AS a fost publicata in Monitorul Oficial. "In privinta societatii Grup AS avem o cerere de lichidare. Asteptam sa vedem daca aceasta cerere va fi sau nu acceptata de instanta judecatoreasca. Daca va fi acceptata, vom primi un termen de judecata", a declarat Mirela Antohi, sef serviciu in cadrul CSA. Ea a adaugat ca persoanele indreptatite sa primeasca bani de la Grup AS trebuie sa se inscrie la masa credala, in dosarul nr. 26/2003 aflat pe rolul Tribunalului Municipiului Bucuresti, Sectia 7.In temeiul art. 39, alin. 1 din Legea nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in sedinta din data de 4 decembrie 2002, retragerea autorizatiei de functionare a SC Grupul de Asigurari Roman - Grup AS SA. Aceasta sanctiune, aplicata prin Decizia nr. 2677/05.12.2002 a presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a fost luata in vederea promovarii stabilitatii activitatii de asigurare in Romania si in scopul apararii drepturilor asiguratilor, ca urmare a rezultatelor controlului efectuat de organele de specialitate ale comisiei. Decizia nr. 2677/05.12.2002 prevedea, totodata, faptul ca SC Grupul de Asigurari Roman - Grup As SA va lua masuri urgente pentru realizarea unui transfer de portofoliu de asigurari potrivit prevederilor Legii nr. 32/2000, prin care o parte sau intreaga activitate de asigurare sa fie transferata altui asigurator. In cazul in care nu se realizeaza transferul de portofoliu, contractele de asigurare in curs de derulare vor fi desfiintate, cu restituirea primelor de asigurare incasate integral, proportional cu perioada pentru care nu se va mai suporta riscul.

Inca se mai asteapta un investitor

Cei care au de recuperat bani de la Grup AS vor fi despagubiti dupa ce instanta va declara falimentul companiei. Adrian Lazar, directorul general al firmei, a declarat ca, de fapt, Grup AS asteapta un investitor. "Decizia publicata de CSA in Monitorul Oficial trebuie luata asa cum este. In fond, nu CSA hotaraste dizolvarea societatii, ci instanta judecatoreasca. Pana acum, noi nu am primit nici o citatie de la nici un tribunal. Plus ca asteptam un investitor, dar nu pot spune mai multe despre acest lucru", a afirmat Lazar. Societatea Grup AS este inglodata in datorii fata de partenerii straini in contul politei Carte Verde. Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania va incerca sa obtina in instanta recuperarea datoriilor pe care Grup AS le are de achitat la fondul comun Carte Verde. Pana acum, zece firme de profil au platit peste un milion de euro (bani reprezentand datoriile Grup AS) pentru ca Romania sa nu fie exclusa din sistemul international Carte Verde. "Am obtinut deja o hotarare definitiva si executorie pentru primii 100.000 de euro. Si, pentru ca Grup AS e in situatia in care este, ne vom inscrie si noi la masa credala cu peste 120.000 euro, bani platiti din Fondul Comun Carte Verde ca sa acoperim datoriile acestei firme", a declarat Liviu Stoicescu, presedintele BAAR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii