Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:34 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CEZ vrea să-şi vândă activele din România şi din alte zone. Care este strategia. CEZ are în judeţul Constanţa cel mai parc eolian

ro

28 May, 2019 04:00 1022 Marime text
Grupul CEZ din Cehia intenționează să-și vândă activele în România, Bulgaria, Turcia și Polonia ca parte a strategiei sale de concentrare pe piața cehească, potrivit directorului general Daniel Deneš, citat de Econ.bg, preluat de novinite.com
 
„În cadrul acestei noi strategii, dorim să părăsim Bulgaria în următorii ani. De asemenea, intenționăm să ne retragem din România, din Turcia vom pleca și în Polonia, unde avem două centrale electrice pe bază de cărbune pentru a reduce dioxidul de carbon emisiile din grup”, a spus oficialul CEZ.
 
El a adăugat, de asemenea, că vânzarea acestor active ar aduce companiei „zeci de miliarde de coroane”.
 
El a reamintit că CEZ își propune să majoreze profitul operațional la 75 de miliarde de dolari în perioada 2024-2025, de la 49,5 miliarde de coroane în 2018.
 
CEZ și-a încetat treptat extinderea în Balcani în ultimii ani, după ce a investit masiv în regiune cu peste un deceniu în urmă, a spus agenția.
 
CEZ a anunțat că noua sa strategie se va concentra pe proiecte nucleare și pe bază de cărbune, precum și pe modernizarea distribuției și îmbunătățirii serviciilor energetice pentru întreprinderi în Republica Cehă și țările vecine.

Potrivit Economica.net parcul eolian CEZ din judeţul Constanţa, zona Cogealac, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, a produs anul trecut 1.323 GWh, cu 14% mai mult faţă de 2016, beneficiind de o forţă a vântului în medie de 7,25 m/s, a anunţat miercuri compania.
 
Parcul a fost inaugurat în anul 2011.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii