Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:47 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea să scape de mandatul de arestare Libertatea lui Nicuşor Constantinescu, decisă mâine (rechizitorii)

ro

21 Oct, 2014 00:00 2387 Marime text
Tribunalul Bucureşti va redeschide dosarul cauzei pe data de 24 octombrie
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), încearcă, din nou, să scape de mandatul de arestare preventivă emis pe numele său. Astfel, după ce judecătorii din Tribunalul Bucureşti i-au respins, ca inadmisibilă, cererea de revocare a măsurii arestării preventive, şeful suspendat al CJC îşi încearcă norocul la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Bucureşti. Nicuşor Constantinescu a formulat contestaţie împotriva deciziei Tribunalului, urmând ca aceasta să fie tranşată mâine.
Preşedintele suspendat al CJC a fost trimis în judecată de către DNA Bucureşti, la finele lunii mai, pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. În aceeaşi cauză, Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar rechizitoriul poate fi citit aici.

Cauza a primit, până în prezent, şase termene de judecată.
 
În şedinţa din data de 9 octombrie, Tribunalul Constanţa a respins ca inadmisibilă cererea formulată de Nicuşor Constantinescu, prin apărătorul ales, privind introducerea în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Tot atunci, Tribunalul a respins, ca inadmisibilă, cererea şefului suspendat al CJC privind revocarea măsurii arestării preventive. Această decizie a fost atacată, prin contestaţie, la Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca dosarul să fie analizat mâine.
De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Constanţa, iar rechizitoriul poate fi citit aici.

Cerere de extrădare

Nu este de trecut cu vederea faptul că, pe data de 13 octombrie, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, din Tribunalul Constanţa, a analizat şi acceptat, potrivit surselor noastre, cererea Ministerului Justiţiei de extrădare a lui Nicuşor Daniel Constantinescu. În prezent, acesta se află în SUA, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rado 21 Oct, 2014 09:22 nu merg link-urile sa vedem rechizitoriile!!!! ADMINISTRATOR ZIUA CT: Am verificat si functioneaza. Multumim de sesizare.