Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă plimbaţi pe răspunderea dumneavoastră! Valurile au distrus lucrarea lui Dorel de la pasarela din Mamaia (galerie foto)

ro

01 Jun, 2013 00:00 4903 Marime text
Am semnalat, la începutul lunii aprilie, starea critică în care se afla pasarela din staţiunea Mamaia, obiectiv realizat din bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (80%) şi din bugetul local (20%). Valoarea investiţiei s-a ridicat la aproximativ 4,6 milioane de lei.

Mai exact, în această primăvară, la nici măcar un an de la inaugurare, bara de protecţie a pasarelei a început să ruginească, iar accesul pe acest obiectiv se făcea, în  primele zile ale lunii aprilie, prin apă. Acest aspect a fost cauzat de modificarea nivelului mării, urmare a unor fenomene meteo la care constructorii pasarelei se pare că nu s-au gândit.

La momentul respectiv, pentru că deteriorarea pasarelei a avut loc înainte de 1 mai, data deschiderii sezonului estival, Primăria Constanţa a luat niscaiva măsuri... de mântuială. A completat spaţiul rămas liber între pasarelă şi ţărm cu saci de nisip şi nişte scânduri. Iată însă că n-au trecut nici măcar două luni de la această „operaţiune” tipic românească, „în stilul lui Dorel”, iar pasarela arată din nou cam „şifonată”. Sacii de nisip de sub scânduri se deplasează sub presiunea apei, iar scândurile sunt în „valuri”. Denivelările acestora se văd cu ochiul liber. E interesant de urmărit în ce măsură constănţenii şi turiştii sunt realmente în siguranţă atunci când se plimbă pe un obiectiv care a costat aproape 4,6 milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii