Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța, acuzații grave. Un proiect de CLM „a fost strecurat mișelește de primarul Chițac. Constănțenii s-ar putea trezi cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern“! (DOCUMENTE)

ro

27 May, 2022 00:00 3074 Marime text
  • Primarul Vergil Chițac propune consilierilor locali un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa
  • Proiectul prevede cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina
  • Proiectul propus de Chițac este criticat de consilierii USR Constanța, care susțin că primarul abandonează proiectul propus de USR privind amenajarea unei promenade între Plaja Modern și Pescărie
  • USR Constanța nu va vota proiectul și consider că Vergil Chițac și PNL vor dinadins să calce pe urmele fostelor administrații PSD

Primarul Vergil Chițac propune consilierilor locali un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa.

Proiectul prevede cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina.

Proiectul propus de Chițac este criticat de consilierii USR Constanța, care susțin că primarul abandonează proiectul propus de USR privind amenajarea unei promenade între Plaja Modern și Pescărie, vezi secțiunea „documente”.
 


„Primarul Vergil Chițac, care a susținut public că își dorește o șosea de coastă, a făcut primul pas în acest sens, strecurând mișelește un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care constănțenii s-ar trezi cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern, ce ar trebui să lege plaja de prelungirea Bucovinei.
Așa cum a mai procedat și în trecut, primarul nu a discutat în prealabil cu niciunul dintre consilierii municipali USR Constanța.“, anunță USR Constanța care nu va vota acest proiect de hotărâre în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal din 30 mai.
 
„USR Constanța nu va încălca promisiunea făcută constănțenilor, mai ales că, după câte se pare, Vergil Chițac și PNL vor dinadins să calce pe urmele găștii pesediștilor corupți dovediți în instanță”, mai adaugă consilierii USR Constanța.


 
În continuare, vă prezentăm și punctele de vedere a câtorva aleși locali de la USR Constanța pe acest subiect.
 
Cristiana Popescu, consilier municipal USR Constanța spune că aproape 1.000 de persoane au spus „NU“ construcțiilor pe taluz în mai puțin de 24 de ore, într-un sondaj lansat în spațiul online anul trecut.
 
„Avem un amendament votat în Consiliul Local ce permite alocarea de fonduri pentru a iniția realizarea documentațiilor Promenadei Mării Negre, documentații pentru care domnul primar nu se grăbește să le elaboreze, în schimb  înlesnește tacit și cu pași mărunți, dar siguri, începerea construirii pe taluz a unor cartiere imobiliare noi pe terenuri ce constănțenii le-au știut a fi dintotdeauna spații verzi.“


 
Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu afirmă că : „În proiectul „Promenada Mării Negre“, USR Constanța a propus amenajarea unor alei de promenadă cu acces către plajă pentru pietoni, persoane cu dizabilități locomotorii, cărucioare pentru copii și biciclete pe toată lungimea acesteia. Promenada va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări. Astfel, se va crea un coridor pietonal de peste 5 km lungime ce va uni portul Tomis cu promenada din Mamaia, cele mai populare zone ale Constanței. Consilierii municipali USR Constanța vor depune și o solicitare către Direcția de Dezvoltare și Fonduri europene din cadrul Primăriei Constanța pentru actualizarea documentației necesare proiectului „Promenada Mării Negre“, conform amendamentului votat în proiectul de buget pentru anul 2022.“

Nu în ultimul rând, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, care este și consilier local vorbește despre : „Existența unor artere rutiere în zona respectivă reprezintă pregătirea terenului perfect pentru un adevărat tun imobiliar pe toată faleza Constanței, așa cum își dorea și administrația PSD a condamnatului penal Radu Mazăre.

Vergil Chițac pretinde că dorește rezolvarea calvarului din traficul constănțean, dar în același timp vrea să creeze trafic rutier într-o zonă ce ar trebui să fie dedicată relaxării, plimbărilor și aerului curat.



În ciuda constănțenilor dar și a prevederilor Regulamentului de organizare si funcționare a Consiliului Local, Primarul Chițac continuă să convoace ședințele în mediu online! Poate că nu își dorește prea multă expunere pe proiecte dubioase.

Introducerea unei artere rutiere pe taluzul unde constănțenii își doresc promenadă de relaxare este încă un afront adus locuitorilor acestui oraș și nu poate servi decât unor interese individuale sau de grup restrâns”.
 
Precizăm că primarul Vergil Chițac nu a putut fi contactat. Acesta participă la Brașov la Liga Aleșilor Locali PNL și la Consiliul Național al partidului, de unde speră să se întoarcă în buzunar cu funcția de vicepreședinte al PNL.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:


Himera lui Mazăre, șoseaua de coastă înlocuită de promenada pietonală a Mării Negre

Contre cu primarul Chițac. USR Constanța vrea promenadă de coastă pentru pietoni, nu șosea pentru etalarea mașinilor pe plajă!

Şi Guvernul Grindeanu pune cruce şoselei de coastă, himera lui Radu Mazăre (document)
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii