Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:19 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contre cu primarul Chițac. USR Constanța vrea promenadă de coastă pentru pietoni, nu șosea pentru etalarea mașinilor pe plajă!

ro

18 May, 2021 00:00 2719 Marime text
 
  • Primarul Vergil Chițac a declarat recent că își dorește să realizeze o șosea pentru mașini de-a lungul plajei Constanța, dar că USR se împotrivește acestui proiect
  • Reprezentanții USR îi reamintesc edilului municipiului Constanța, că protocolul semnat la nivel local între USR și PNL prevede construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului, nu a unui drum pentru mașini
  • C onsilierii locali municipali ai USR Constanța consideră că este cel puțin ciudat faptul că un primar care pretinde că dorește rezolvarea calvarului din traficul constănțean, vrea să creeze trafic într-o zonă care trebuie să fie dedicată relaxării și plimbărilor

Primarul Vergil Chițaca declarat recent că își dorește să realizeze o șosea pentru mașini de-a lungul plajei Constanța, dar că USR se împotrivește acestui proiect.

Reprezentanții USR îi reamintesc edilului municipiului Constanța, că protocolul semnat la nivel local între USR și PNL "prevede construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului, nu a unui drum pentru mașini. Noi nu ne vom încălca promisiunea făcută constănțenilor doar pentru că Horia Constantinescu dorește o șosea care să dea startul construirii de blocuri pe toată faleza Constanței", susțin aceștia.

În plus, consilierii locali municipali ai USR Constanța consideră că este cel puțin ciudat faptul că "un primar care pretinde că dorește rezolvarea calvarului din traficul constănțean, vrea să creeze trafic într-o zonă care trebuie să fie dedicată relaxării și plimbărilor.
Proiectul de promenadă de coastă pe care USR îl dorește pentru Constanța și pe care PNL l-a agreat prin semnarea protocolului de coaliție locală, presupune crearea acceselor către plajă pentru pietoni, persoane cu dizabilități locomotorii, cărucioare pentru copii și biciclete pe toată lungimea acesteia. De asemenea, va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spatii verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări de-a lungul noii promenade.
Astfel, se va crea un veritabil coridor pietonal de peste 5 km lungime care va uni portul Tomis cu promenada din Mamaia, cele mai populare zone ale Constanței", îi transmit cei de la USR primarului PNL, Vergil Chițac.
 
Citește și:

Ce și-au propus de fapt, pentru Constanța, Coaliția PNL – USR PLUS, și primarul Vergil Chițac, după perierea programelor electorale

Ce conține acordul politic de colaborare semnat de PNL și USR PLUS la nivelul Consiliulul Local Municipal Constanța?

 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 18 May, 2021 09:33 Astia nu realizeaza ca bdul Mamaia este sufocat de trafic. Prin soseaua de coasta s-ar degaja circulatia si s-ar realiza si o zona de promenada. Am ajuns sa ne rugam de toti neavenitii , care nu au legatura cu Constanta. Nu mai scrieti ca veti publica ce se comenteaza . Nu mai dati sperante.
  • Marius 17 May, 2021 23:29 Buna seara ,proiectul de promenada de coasta este de proritate ,avem nevoie de aer nu de sosele pe langa apa....votez pentru..