Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:32 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un offshore din Cipru se „ţine cu dinţii“ de Pavilionul românesc! Judecata va fi reluată la Constanţa

ro

11 Dec, 2015 00:00 2071 Marime text
Se reia judecata în dosarul în care Andreea Bianca Andruş, din Tribunalul Constanţa, a anulat, în primă instanţă, contractul de cedare a dreptului de folosinţă a Pavilionului românesc! Cauza va fi „tranşată“ de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Motivul? Reprezentanţii offshore-ului din Cipru RIFA Holdings Limited (fosta Ilvana Holdings Limited), care primise dreptul de folosinţă a Pavilionului românesc, pentru o perioadă de 30 de ani, au atacat, cu contestaţie, decizia Tribunalului Constanţa mai sus precizată.
 
Acţiunea offshore-ului din Cipru a ajuns la Tribunalul Constanţa ieri.
 
Aşa cum arătam şi în articolele anterioare, miza acestui contract era administrarea noului registru al Pavilionului internaţional românesc, iar statul român ar fi câştigat din această afacere cam 1.000 de euro pe navă, iar firma germană, sume între 6.000 şi 40.000 de euro, în funcţie de tonajul navei.
 
Condiţia ca Autoritatea Navală Română ANR să poată încasa taxele pe navă era ca RIFA Holding Limited să înregistreze minimum 200 de nave. De precizat că, în cazul în care registrul internaţional nu reuşea să depăşească acest număr de nave, RIFA nu plătea nimic către ANR timp de cinci ani şi abia după acest termen autoritatea încasa ceva.
 
Foarte important, RIFA Holdings Limited, prin Albrecht Gundermann, preciza că ar putea cere statului român despăgubiri în valoare de 11,25 de milioane de euro, la Curtea de Arbitraj de la Londra, având în vedere cererea ANR de reziliere a contractului de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc.
 
Povestea detaliată a acestui contract încheiat între ANR şi Ilvana Holdings Limited (actuala RIFA Holdings Limited), la data de 12.09.2012, poate fi citită integral accesând link-urile de mai jos.
 
EXCLUSIVITATE
Contractul de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc a fost anulat de Tribunalul Constanţa


ANR poate ajunge la Curtea de Arbitraj de la Londra
Concesionarea Pavilionului Românesc, o afacere ce poate costa statul 12 milioane de euro

 
Informaţii dintr-un dosar secretizat
Cum încearcă ANR să anuleze contractul de cedare a dreptului de folosinţă a pavilionului românesc

 
Editorial
Epopeea unei premiere mondiale - pavilionul românesc, trimis să navigheze pe Apa Sâmbetei, printr-o semnătură

 
Curtea de Apel Constanţa, decizie finală în dosarul contractului privind cedarea pavilionului maritim al României (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii