Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Somație de plată către Primărie expiră chiar în ziua alegerilor Antreprenorul lucrărilor de mobilitate din centrul Constanței, Meva Concept vrea să înceapă testele pentru finalizarea recepției (DOCUMENT)

ro

05 Jun, 2024 17:00 1454 Marime text
  • Primăria Constanța a transmis pe 16 mai o notificare de reziliere a contractului pentru Meva Concept SRL, care derulează lucrările de mobilitate în zona centrală a municipiului pe motiv ca nu și-au îndeplinit obligatiile contractuale
  • Este vorba despre proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, în valoare de 90 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, beneficiar Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, care a făcut inclusiv obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DLAF)
  • La rândul lor cei de la Meva Concept SRL au trimis către municipalitate pe 9 mai a.c., o somație de plată pentru lucrările efectuate la care reprezentanții companiei susțin că nu au primit niciun răspuns. Notificarea expiră pe 9 iunie, chiar în ziua alegerilor locale
  • Totodată, compania a notificat Primăria Constanța în legătură cu demararea fazelor de recepție a lucrărilor, notificare care la fel a răspuns fără niciun răspuns
  • Reprezentantul companiei, inginerul Eugen Ionescu a declarat pentru ZIUA de Constanța  că împreuna cu subcontractorii, reprezentanții Meva vor demara de mâine, 6 iunie testele de continuitate în vederea finalizării recepției


Primăria Constanța a transmis pe 16 mai o notificare de reziliere a contractului pentru Meva Concept SRL, care derulează lucrările de mobilitate în zona centrală a municipiului pe motiv ca nu și-au îndeplinit obligatiile contractuale.

Este vorba despre proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, cod SMIS 129226, în valoare de 90 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, beneficiar Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, care a făcut inclusiv  obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DLAF).

Potrivit Biroului de presa al municipalitatii, notificarea de reziliere va intra în vigoare în termen de 15 zile, adică în luna iunie.

La rândul lor cei de la Meva Concept SRL au trimis către municipalitate pe 9 mai a.c., o somație de plată pentru lucrările efectuate la care reprezentanții companiei susțin că nu au primit niciun răspuns. Notificarea expiră pe 9 iunie, chiar în ziua alegerilor locale.Totodată, compania a notificat Primăria Constanța în legătură cu demarararea fazelor de recepție a lucrărilor, notificare care la fel a răspuns fără niciun răspuns.Reprezentantul companiei, inginerul Eugen Ionescu a declarat pentru ZIUA de Constanța că împreuna cu subcontractorii, reprezentanții Meva vor demara de mâine, 6 iunie testele de continuitate în vederea finalizării recepției.

Ionescu ne-a pus la dispoziție și documentul prin care a informat municipalitatea în legătură cu demararea testelor, însă nu a primit niciun fel de răspuns.

De altfel prin înștiințare în legătură cu demararea testelor în vederea recepției a fost trimisă încă din 15 mai, însă și aceasta a rămas fără răspuns.
 
 
CONTEXT:
 
Pe 25 mai 2021, Primăria Constanța atribuia societății Meva Concept SRL, contractul de execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei Meva Concept a câștigat contractul având subcontractanți pe Hiwaters Solutions, Fraicom SRL și Mooz Services SRL.
 
Contractul de prestări servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier a revenit Agora Proiect SRL.
 
Hiwaters Solutions SRL - este o firmă din Râmnicu Vâlcea, deținută de Roxana Sevastru, ce are ca obiect de activitate „Alte lucrări speciale de construcții”, înființată în 2019. Pe anul 2022, a raportat trei salariați, o cifră de afaceri de 2,4 milioane lei, și un profit de 1,48 milioane lei (în creștere față de 2021 cu 295%).
 
Fraicom SRL – firmă cu sediul în București, având ca obiect de activitateafabricarea altor produse din lemn, a articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite. Asociat unic este Vlad-Alexandru Petrescu. Firma a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvență/faliment, conform dosarului 24951/3/2023. Este fondată în anul 1993, iar pe ultimul an financiar a raportat 12 salariați, o cifră de afaceri de peste 29,6 milioane lei, dar cu o pierdere record de 4,9 milioane lei, în scădere cu 1.058% față de anul precedent.
 
Mooz Services – firmă cu sediul social în Constanța, îl avea asociat unic și administrator pe Dumitru Nicolae Picu. Firma înființată în 2015, avea același sediu social (pe strada Constantin Brâncuși) ca și Zoom Logistics Fresh SRL, firma care a închiriat sectorul de plajă Zoom Beach.
Societatea este fondată în septembrie 2015, asociat unic și administrator Picu Dumitru Nicolae, activitate baruri și discoteci, sediul social la domiciliul asociatului.
Încă din 2017 Picu Dumitru Nicolae completează activitatea cu lucrări pregătire teren, foraj și sondaj pentru construcții.
În anul 2021, în aprilie deschide punct de lucru pe Bdul Mamaia 135A-137, iar apoi în luna august 2021 cesionează integral firma seniorului Roșculeț Ionel care schimbă sediul social la adresa de domiciliu din strada Despot Vodă nr. 1 și modifică obiectul principal de activitate în Lucrări de instalații electrice și se retrage complet în februarie 2022.

Ionel Roșculeț nu este și nu a fost înregistrat în nicio entitate juridică, nici înainte și nici după cele șapte luni cât a deținut firma Mooz Services SRL. Ionel Roșculeț îi cesionează integral lui Viorel- Cristinel Farcaș societatea Mooz Services SRL în februarie 2022, potrivit Monitorului Oficial nr. 3.434/16.02.2022.

În prezent, asociat unic și administrator al societății este Cristinel - Viorel Farcaș. Firma are sediul social și în prezent la domiciliul fostului asociat Ionel Roșculeț, pe str. Despot Vodă nr. 1  și puncte de lucru pe Bdul Mamaia nr. 270, bl. L5 dar și în Tulcea, comuna Isaccea. Mooz Services SRL a mai avut punct de lucru pe Cașin nr. 5  la sediul restaurantului Rumen până în aprilie 2022 când proaspătul asociat/administrator a hotărât radierea și completarea cu Activități de inginerie și consultanță tehnică, potrivit Monitorului Oficial nr. 1.599/18.04.2022.

Pentru anul financiar 2021, Mooz Services SRL a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 310% față de anul trecut, ajungând la 17,3 milioane lei, iar profitul a crescut aproape în același ritm, ajungând la 4,22 milioane lei, cu 21 de angajați raportați.
 
Meva Concept, firmă de apartament 
 

Societatea s-a înființat în anul 2002, asociat unic fondator și administrator Mârșolea Radu-Valeriu, cu sediul social la adresa de domiciliu a asociatului unic, și cu activitate declarată Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate.
 
Domiciliul lui Mârșolea Radu-Valeriu,care a fost sediul social al societății Meva Concept până în septembrie 2022, este public de zece ani , respectiv București , sector 6, Bd. Uverturii nr. 8, bl. C2 (și același număr de apartament). Chiar și la începutul anului 2021, conform Mof. 88 /11.01.2021, când Mârșolea Radu-Valeriu, alături de Mârșolea Gabriela-Alina înființează societatea Vadent Office SRL, amândoi au adresa de domiciliu aceeași cu a seciului social Meva Concept SRL. Și sediul social al societății Vadent Office SRL este în sat Dudu, comuna Chiajna, jud. Ilfov.
Asociații se schimbă, sediul social rămâne la domiciliul asociatului unic fondator Mârșolea.
 
Savan Olivia-Bianca este cooptată de asociatul unic Mârșolea Radu-Valeriu în luna iunie 2016, potrivit Monitorului Oficial nr. 2.180/2016), iar tânăra de 26 de ani (la acea vreme), după ce primește 0,20% din părțile sociale ale societății și funcția de administrator, extinde activitatea cu Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzi și alte activități complementare construcțiilor, până la mijlocul lunii iunie 2016 când preia toată societatea , devenind asociat unic și administrator, conform Monitorului Oficial nr. 2.291/15.06.2016).

Savan nu a schimbat sediul social de la domiciliul asociatului unic fondator, Mârșolea Radu-Valeriu.

Paraschiv Ligia-Andreea (născută în 1998 în Bârlad, adresa de domiciliu este în sat Dodești, județul Vaslui) apare la începutul lunii aprilie 2018.
La nici 20 ani neîmpliniți, pe modelul cum a fost cooptată Savan Olivia-Bianca de către Mârșolea Radu-Valeriu în iunie 2016, primește și Ligia-Andreea 0,2% din capitalul social și funcția de administrator.

Monitorul Oficial 1540/23.04.2018 o declară pe Paraschiv Ligia-Andreea asociat unic și administrator al societății Meva Concept SRL, iar sediul social rămâne tot la domiciliului asociatului unic fondator Mârșolea Radu-Valeriu, adică București, sector 6, Bd. Uverturii nr. 8, bl. C2.
Paraschiv Ligia-Andreea a schimbat sediul social al societății Meva Concept SRL, după patru ani de când este asociat unic și administrator, iar noul sediu a fost publicat în Monitorul Oficial 4061/26.09.2022, la adresa Bucureşti, sectorul 6, Calea Crângaşi nr. 87, etaj 1, tronson A, Biroul nr. 21, conform contractului de închiriere din 01.08.2022 cu Marandi Options SRL.

Meva Conncept SRL sub conducerea Andreei Ligia Paraschiv a luat cinci decizii administrative publicate în Monitorul Oficial, cele mai multe cu extindere obiect de activitate complementare construcțiilor, în septembrie 2021 (mof. 3664/6.09.2021) își prelungește mandatul de administrator pe 49 de ani, iar în luna octombrie 2021(Mof. 4410/27.10.2022) deschide punct de lucru permanent în comuna Peștișani, sat Frâncești. str. Industriei 8, județul Gorj , proprietate achiziționată de societate prin contractul  de vânzare-cumpărare 2024/6.09.2021.
 
La momentul semnării contractului cu Primăria Constanța avea doar 9 angajați.
 
În anul 2022 , firma a raportat o cifră de afaceri de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați.   Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 15,57%.
 
La momentul semnării contractului cu Primăria Constanța aveau raportați doar 9 angajați.
 
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 6%, notează www.termene.ro.
 
Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL este Ligia Andreea Paraschiv.
 
Potrivit termene.ro, firma figurează cu 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la peste 200 de milioane de lei.
 
Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”
 
Zona de intervenție a proiectului era alcătuită din: I. Strada Ștefan cel Mare; II. Strada Mircea cel Bătrân; III. Bulevardul Mamaia; IV. Bulevardul Ferdinand; V. Strada Mihai Viteazu; VI. Strada I. Ghe. Duca; VII. Strada Atelierelor; VIII. Strada Ștefan Mihăileanu; IX. Strada Cuza Vodă; X. Strada General Manu; XI. Strada Răscoalei 1907; XII. Strada Miron Costin; XIII. Strada Ion Lahovari și XIV. Strada Jupiter.
 
Proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile prevede reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066 mp) și crearea de zone cu spațiu partajat (3.029 mp).
 
Potrivit proiectului, esplanada de pe strada Ștefan cel Mare trebuia să fie îmbogățită cu peste 5.000 mp de spațiu verde, să se amplaseze fântâni arteziene și să fie montat mobilier urban inteligent prevăzut cu bănci, spații de ședere, rasteluri de biciclete și cișmele, se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile și va fi instalat un sistem de supraveghere video.
 
Lucrările includeau modernizarea rețelei de iluminat public și reabilitarea pasajului pietonal. Infrastructura de semnalizare rutieră din zona centrală o orașului va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități și cu mobilitate redusă.
 
Pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, erau vizate reabilitarea  traseelor pietonale și introducerea de benzi unice de transport public (2,817 km) și piste pentru biciclete(5,304 km).
 
De asemenea, urma să beneficieze de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni iar stațiile de autobuz vor fi modernizate.
 
Pe străzile străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter urma să fie reabilitate și extinse trotuarele și modernizat iluminatul public, potrivit proiectului.
 
Durata de execuție a lucrărilor trebuia să fie de 18 luni, nu s-au încheiat nici până în prezent.

 
 
Citește și:

Nu au fost constatate indicii privind fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale UE în România DLAF a finalizat cercetările de la Primăria Constanța!

 Oficial Primăria Constanța cere rezilierea contractului cu Meva Concept SRL. Când va intra în vigoare ?

Oficial! DLAF confirmă acțiunea de control cu privire la proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii