Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:26 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cer daune de 30 de milioane de euro Femeie moartă după o operaţie la o clinică privată din Constanţa. Medicul anestezist, trimis în judecată

ro

28 Dec, 2019 00:00 32028 Marime text

Judecătoria Constanţa a acordat un nou termen (al şaptelea) în dosarul în care familia unei femei din Constanţa care a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale solicită 30 de milioane de euro atât medicului anestezist, cât şi clinicii private le unde a avut loc operaţia. Tot în prezenta cauză, medicul anestezist este acuzat de ucidere din culpă.


Conform actului de sesizare a instanţei, organele de poliţie au fost sesizate de lucrătorii Serviciului de Anatomie Patologică - Morgă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, despre faptul că, la data de 12 februarie 2012, în Secţia Chirurgie a decedat numita G.A., internată în data de 31 ianuarie 2012 la Unitatea de Primiri Urgenţe, Camera de Resuscitare, cu diagnosticul „comă profundă (…)“, fiind adusă de la clinica (…), unde suferise o intervenţie chirurgicală“.

Mai departe, în rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că în sarcina medicului anestezist s-a reţinut că, la finele lunii ianuarie 2012, „în calitate de medic anestezist, a făcut parte din echipa de intervenţie operatorie chirurgicală alături de medicul operator principal dr. (…) şi de medicul operator secundar dr. (…) şi medic ATI anestezist, fiind angajaţi în cadrul clinicii de chirurgie (privată) (…), cu sediul în Constanţa“.

„Împreună au efectuat intervenţia chirurgicală constând în histerectomie (…) asupra persoanei vătămate G.A., pe care în mod greşit au apreciat-o ca fiind urgenţă, în contextul în care pacienta nu fusese echilibrată preoperator, din punct de vedere tensional şi glicemic, situaţie peste care s-a suprapus procedura neadecvată de anestezie peridurală cu substanţă Ropivacaină, în ceea ce priveşte doza mare utilizată, cât şi modalitatea de administrare (…), factori care au condus la o disfuncţie majoră cardio-vasculară a pacientei, în timpul intervenţiei chirurgicale“, conform rechizitoriului.

„În continuare“, potrivit actului de sesizare a instanţei, medicul anestezist este acuzat că „nu i-a acordat o resuscitare eficientă şi promptă pacientei G.A., situaţie care a condus la instalarea encefalopatiei anoxice ireversibile, împrejurări în care victima a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, aproape de jumătatea lunii aprilie 2012, aceasta a suferit un stop cardiac şi a decedat, existând legătură directă de cauzalitate între conduita medicală a inculpatei şi moartea violentă a victimei G.A“.

Faţă de ceilalţi medici cercetaţi în dosar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus clasarea cauzei pentru infracţiunea de ucidere din culpă, pentru că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de legea penală.


Citeşte şi:


Medic de la spitalul „Marie Curie”, condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită

DNA Un medic din Bucureşti a luat mită de peste 100.000 de euro

Dosar preluat de la Tulcea! DNA Constanţa anchetează un medic ginecolog pentru luare de mită

Oficial de la instanţă!
Medic ginecolog din Tulcea, arestat pentru 18 infracţiuni de luare de mită


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii