Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință extraordinară CLM. Se discută despre regulamentul în Zona Peninsulară din Constanța

ro

25 Nov, 2021 11:02 1829 Marime text
  • Grupul consilierilor USR a convocat  Consiliul local al municipiului Constanța în ședință extraordinară.
  • Ședința este urmărită on-line de către protestatarii care au început deja să se adune în fața Primăriei Constanța, pentru mitingul anunțat începând cu ora 12.00.
  • Mai multi rezidenâi și agenti economici s-au înscris la cuvânt.

Grupul consilierilor USR a convocat  Consiliul local al municipiului Constanța în ședință extraordinarăÎn conformitate cu prevederile art. 133 alin. (2), lit. b) și art. 134 alin. (1) lit. b), alin (4) și alin (5) și art. 136 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, grupul consilierilor USR a convocat  Consiliul local al municipiului Constanța în ședință extraordinară, joi, 25 noiembrie 2021, ora 11:00.

Şedinţa se desfășoară prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferinţă.
 
Iată singurul proiect de pe ordinea de zi:

Proiect de hotărâre pentru suspendarea aplicării HCL numărul 294/2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța

Inițiatori: consilierii locali USR

Aviz de comisiile de specialitate nr.3 și  nr.5

Amimtim că, joi, 25 noiembrie, va avea loc și o acțiune de protest la Constanța, cu tematica regulamentului de acces în Zona Peninsulară din municipiu. 


Propuneri de revizuire a regulamentului de acces auto în Zona Peninsulară

Rezultatul celor trei întâlniri de lucru între consilierii PNL, respectiv USR și aparatul de specialitate al primarului Vergil Chițac se concretizează în următoarele propuneri de revizuire a regulamentului de acces auto. 

Regulamentul actual, ce deservește interesul public general, aflat în vigoare ca urmare a votului consilierilor, va fi revizuit printr-o viitoare hotărâre a Consiliului Local pentru a răspunde într-o măsură mai mare dorințelor cetățenilor din zonă, dar va continua să respecte obiectivul asumat de a reabilita, proteja și pune în valoare situl istoric Zona Peninsulară Constanța.
 
Iată câteva dintre ideile exprimate de către locuitorii din Zona Peninsulară

Doriți trafic pietonal ? Peninsula nu are transport în comun, nu are școală, nu are spital. Ne condamnați la moarte în urma unei calamități. Nu ne exilați. Vă cer să suspendați acest regulament abuziv.

Nu dorim abțineri de la vot.

Susțin suspendarea acestui regulament și implemenetarea dorințelor noastre.

Familii cu copii nu pot veni cu cărucioare sau cu copiii în brațe.

Au fost purtate discuții și au fost găsite amendamente și vor fi găsite amendamente. În cel mai scurt timp, aceste amendamente pe care ieri le-ați și văzut într-un comunicat al primăriei, vor fi aplicate.

Constănțenii au foarte multe sugestii, a declarat Ionuț Rusu.

 

Vreau să salut intervenția cetățenilor în această ședință. Zona Peninsulară din Constanța este diferită de alte zone din țară.

Acest regulament nu a făcut decât să destabilizeze viața locuitorilor din zonă.

Mi se pare incredibil că în raportul de specialitate se fac mențiuni mincinoase, a declarat Dumitru Caragheorghe

Reacția lui Vergil Chițac

Regulamentul nu încalcă drepturile cetățenilor. Sunt conștient că în orice confruntare publică intervin oamnei nemulțumiți. Există foarte mulți constănțeni mulțumiți și vă pot demonstra acest lucru,  spus Chițac.

Reacția PSD

Grupul PSD își dorește ca acest regulament să fie amendat. Noi am înțeles că s-a ajuns la un consens, Executivul a dat dovadă de deschidere și dialog. După ce stabilim că regulamentul trebuie amendat, trebuie modificat de urgență, noi nu înțelegem de ce se dorește această abordare de moment. În loc să abordați aceatsă situație matur, dumneavoastră prin atitudinea de azi, prin convocarea unei ședințe, mi se pare un act iresponsabil, a spus Răsăuțeanu.


Cu 11 voturi pentru și 15 abțineri , proiectul nu a fost aprobat.








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii