Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii Anticorupţie reacţionează după ultima condamnare a lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean

ro

01 Nov, 2017 00:00 4410 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat decizia Tribunalului Constanţa prin intermediul căreia Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi conflict de interese, în formă continuată.
 
Totodată, Tribunalul Constanţa a constatat că prezentele infracţiuni sunt concurente cu infracţiunile pentru care Căpăţînă a fost condamnat definitiv de judecătorii din Bucureşti la şase ani şi opt luni de închisoare.
 
Astfel, instanţa din Constanţa a dispus contopirea tuturor pedepselor şi a decis ca Dănuţ Căpăţînă să execute şapte ani şi opt luni de închisoare.
 
Revenind la dosarul în care fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, SC Mara Investcom SRL Constanţa a fost condamnată la o pedeapsă de 150 de zile - amendă în cuantum de 1.000 de lei/zi amendă, respectiv 150.000 de lei amendă penală.
 
Tribunalul a admis, ca fondată, acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa. Pe cale de consecinţă, judecătorii au dispus obligarea, în solidar, a inculpaţilor Mara Invest com SRL şi Dănuţ Căpăţînă, acesta în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Performance Profile SRL Constanţa, către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, la plata sumei de 2.075.250,16 lei, cu titlu de despăgubiri civile. Judecătorii au constatat recuperat restul prejudiciului cauzat, în sumă de 14.747,71 de lei.
 
Contestaţia formulată în prezenta cauză va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Tot pe rolul acestei instanţe se află şi dosarul în care Dănuţ Căpăţînă a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, la pedeapsa de patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. În cauză, Mihai Corneliu Stănculescu, fostul şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare. Micu Renato Cristea, angajat în cadrul SC Agrodec SRL Techirghiol şi prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a luat doi ani şi şase luni de închisoare. Violeta Androne, fost director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a primit 2,6 ani de închisoare. Gheorghe Antohi, angajat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat tot la doi ani şi şase luni de închisoare. Mărioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a luat un an şi patru luni şi 80 de zile. Carmela Endora Gherghina, fost consilier juridic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii