Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul acuzat de Mazăre că ar fi cerut şpagă nu mai e director în Ministerul Culturii Angelescu - „Trebuia să se găsească un vinovat şi s-a găsit”

ro

01 May, 2013 00:00 4096 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a făcut, ieri, o nouă serie de declaraţii privind presupusa şpagă care i-ar fi fost solicitată de „funcţionăraşi” dintr-un minister, pentru eliberarea avizelor necesare aprobării Planului de Urbanism Zonal al staţiunii Mamaia. Spre deosebire de săptămâna trecută, când a deschis acest subiect, edilul şef a precizat, ieri, că este vorba despre Ministerul Culturii. Amintim că am menţionat, într-o ediţie trecută a cotidianului ZIUA de Constanţa, că este vorba despre acest minister, iar în acest sens am redat şi declaraţiile integrale pe tema PUZ-ului pe care secretarul de stat Radu Boroianu le-a făcut pentru cotidianul nostru.

Radu Mazăre a făcut public şi un nume, un anume Angelescu, de la Ministerul Culturii. „Cred că e secretar de stat”, a menţionat edilul şef. Întrebat dacă acesta este funcţionarul care i-ar fi solicitat şpagă, prin intermediari, Mazăre a declarat: „Aşa mi-a venit la ureche, că el”. Primarul municipiului Constanţa a precizat totodată că presupusa şpagă s-ar fi ridicat la 60.000 de euro. Şeful administraţiei locale a subliniat însă că el nu va sesiza DNA-ul în privinţa acestui Angelescu şi că nu vrea ca cineva să fie cercetat penal. „Se ocupă premierul de asta”, a afirmat Mazăre, explicând că primul ministru i-ar fi spus că se va ocupa atât de avizul necesar aprobării PUZ-ului staţiunii Mamaia, cât şi de acest angajat, pe care, spune Mazăre, Ponta i-ar fi sugerat că va fi dat afară.

I-a încetat interimatul

Angajatul acuzat de Mazăre se numeşte Mircea Angelescu. Are 52 de ani şi este doctor în istorie. A fost, până joi, directorul Direcţiei de Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii. Întâmplător sau nu, joi i-a încetat interimatul la conducerea direcţiei. „Încetarea interimatului meu a fost constatată de minister. S-o fi considerat că există un vinovat pentru întârzierea avizelor necesare aprobării PUZ-ului. Trebuia să se găsească un vinovat şi s-a găsit”, a afirmat Angelescu.

„Nu este adevărat”

În ceea ce priveşte presupusa şpagă pe care Radu Mazăre susţine că Angelescu i-ar fi solicitat-o prin intermediari, Mircea Angelescu a precizat: „Nu este adevărat. Nici vorbă! Nu am solicitat nimănui. Aprobarea PUZ-ului nu depinde de mine. Nu am pentru ce să solicit şpagă”. Mircea Angelescu a menţionat că nici nu a vorbit cu primarul Constanţei. Singura sa legătură cu acest PUZ a fost, spune el, aceea că a discutat „de vreo două ori cu arhitectul care a întocmit PUZ-ul (S.C. Kalinia Proiect S.R.L., şef proiect - arhitect Ionuţ Toma, fostul arhitect şef al Constanţei)”. „I-am transmis observaţiile Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice”, a afirmat Mircea Angelescu.
Întrebat dacă se teme că, în urma declaraţiilor făcute de Mazăre privind presupusa şpagă, instituţiile statului se vor autosesiza în cazul său, Mircea Angelescu a mărturisit: „N-am de ce să mă tem. O să ancheteze şi o să vadă care e adevărul”.
Menţionăm că, potrivit propriilor sale declaraţii, Mircea Angelescu a rămas, totuşi, în Ministerul Culturii, pe o funcţie de execuţie.
Cât despre observaţiile făcute de Ministerul Culturii, Mazăre a declarat că instituţia condusă de ministrul Daniel Barbu ar fi, prin Mircea Angelescu, împotriva construirii de parcări etajate şi a pasarelelor. De asemenea, edilul şef a precizat şi că în adresele de la minister se recomandă stimularea transportului electric.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii