Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:10 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, Morgenstern şi Shapir Structures Firma care a construit Campusul Social „Henri Coandă“, evacuată de la Cârlibaba (rechizitoriu)

ro

06 Feb, 2016 00:00 3866 Marime text
Morgenstern este cercetat de DNA şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României
 
Avraham Morgenstern, administratorul SC Shapir Structures SRL, firmă care a construit Campusul Social „Henri Coandă“ din Constanţa, a primit o lovitură dură din partea judecătorilor. Recent, instanţa a dispus evacuarea societăţii comerciale sus-menţionate de pe terenul în suprafaţă de 12.785 de metri pătraţi, care a făcut obiectul contractului de închiriere din data de 10.09.2011, punctul de lucru fiind situat în extravilanul comunei Cârlibaba, judeţul Suceava.
 
În prezent, Morgenstern este judecat la Tribunalul Bucureşti pentru că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“, după cum susţin şi procurorii DNA.
 
Revenind la decizia de evacuare, ieri, Judecătoria Vatra Dornei a admis acţiunea civilă formulată de reclamanţii Dumitru StetcuMăriuca StetcuIon Stetco şi Ileana Stetco, în contradictoriu cu pârâta SC Shapir Structures SRL, reprezentată prin administratorul Avraham Morgenstern.
 
În consecinţă, instanţa a dispus evacuarea pârâtei Shapir Structures SRL de pe imobilul-teren în suprafaţă de 12.785 mp, care a făcut obiectul contractului de închiriere din data de 10.09.2011, imobil situat în extravilanul comunei Cârlibaba, identificat cu număr cadastral (…) şi înscris în Cartea Funciară a comunei Cârlibaba sub nr. (…).

Decizia este executorie.
 
Shapir Structures are bunuri depozitate în Alexandria, judeţul Teleorman, Borşa, judeţul Maramureş, Cârlibaba, judeţul Suceava, şi în Constanţa.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, din luna februarie 2015, Morgenstern este judecat la Tribunalul Bucureşti pentru că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 24 februarie.
 
Acest dosar a fost judecat de Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, recent trimisă în judecată, într-un alt dosar, pentru luare de mită. Morgenstern este cercetat de DNA şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
 
SC Shapir Structures SRL a construit locuinţele sociale din cartierul Henri Coandă şi s-a ocupat de reabilitarea tramei stradale din municipiul Constanţa, obţinând numai la Constanţa contracte de aproximativ 400 de milioane de lei.
 
Citeşte şi
 
Nu au cu ce plăti firma de pază
Creditorii Shapir Structures SRL cer închirierea bunurilor debitorului

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii