Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

ro

11 Mar, 2023 00:00 9844 Marime text
  • Consilierii locali PNL și PSD au votat pentru proiectul de reabilitare a bulevardului I.C. Brătianu din Constanța, care în proporție de 70% necesită sistem rutier nou
  • Înainte votului din plen, în cadrul Comisiilor de specialitate, directorul Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani-Viorica Merlă a răspuns întrebărilor aleșilor în legătură cu acest proiect
  • Așa s-a aflat că prin reabilitarea bulevardului, vor dispărea toate locurile de parcare
  • Cât privește o compensare a acestora, există o intenție de amenajare a unor parcări pe câteva terenuri aflate pe domeniul public în cartierul Inel II
  • În ceea ce privește lucrările de reabilitare propriu-zise, din prezentare și din sesiunea de întrebări/răspunsuri s-a reținut că între străzile I.L. Caragiale și Bravilor dispare trotuarul de pe partea cu linia CFR, traseul pentru biciclete va fi întrerupt și reapare după mai mulți km cu un singur sens
  • Valoarea investiției este estimată la o valoare de 141.036.204,25 lei, fără TVA respectiv 167.609.191,74 lei cu TVA
 
 
 
În ultima ședință de Consiliu Local, consilierii locali PNL și PSD au votat pentru proiectul de reabilitare a bulevardului I.C. Brătianu din Constanța, care în proporție de 70% necesită sistem rutier nou.
 
Înainte votului din plen, în cadrul Comisiilor de specialitate, directorul Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani-Viorica Merlă a răspuns întrebărilor aleșilor în legătură cu acest proiect.


 
Așa s-a aflat că prin reabilitarea bulevardului, vor dispărea toate locurile de parcare.
 
Cât privește o compensare a acestora, există o intenție de amenajare a unor parcări pe câteva terenuri aflate pe domeniul public în cartierul Inel II. Acestea însă vor fi realizate din bugetul local și nu fac parte din proiectul de reabilitare al bulevardului.
 
În ceea ce privește lucrările de reabilitare propriu-zise, din prezentare și din sesiunea de întrebări/răspunsuri s-a reținut că între străzile I.L. Caragiale și Bravilor dispare trotuarul de pe partea cu linia CFR, traseul pentru biciclete va fi întrerupt și reapare după mai mulți km cu un singur sens. De pildă, între zona Pod Butelii și ieșirea din oraș nu a fost inclus niciun tronson de pistă pentru biciclete.
 
Având în vedere că unul din obiectivele este prioritizarea transportului public, în cadrul proiectului s-a prevăzut desființarea unor sensuri giratorii (sensuri giratorii ale căror elemente geometrice nu respectă normativele în vigoare – AND 600) cât și reconfigurarea unor intersecții.
 
Valoarea investiției este estimată la o valoare de 141.036.204,25 lei, fără TVA, respectiv 167.609.191,74 lei cu TVA (34.082.395,78 euro) din care construcţii-montaj de 107.125.032,16 lei, fără TVA, respectiv 127.478.788,27 lei, cu TVA, vezi secțiunea „documente”.


 
Perioada propusă pentru implementarea proiectului ”Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța B-dul I. C. Brătianu” este de 35 de luni din care durata de execuție efectivă este de 24 de luni.
 
USR Constanța a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului, argumentând necesitatea unei evaluări mult mai atente a impactului asupra comunității și a nevoilor de transport, însă acesta a fost aprobat cu voturile consilierilor PNL și PSD.
 
Proiectarea a fost realizată de Urban Scope SRL din București, aceeași firmă care s-a ocupat în această fază și de celelalte proiecte de reabilitare de pe bulevardele Ferdinand, Alexandru Lăpușneanu sau Soșeaua Mangaliei – 1 Mai.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

I.C. Brătianu. Dispar locurile de parcare! Proiectul Primăriei Constanța a primit undă verde de la Mediu

Urban Scop elaborează documentația tehnico-economică pentru modernizarea B-dul I. C. Brătianu din municipiului Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii