Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se aduce din condei o licitatie a oamenilor de casa Fonduri in plus pentru parcarea supraetajata

ro

09 Aug, 2010 01:05 2083 Marime text
deschidere.jpgDupă ce la finele lui 2008, municipalitatea constănţeană a alocat nu mai puţin de 288.350 de lei, fără TVA, pentru elaborarea studiului de fezabilitate a proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie şi a caietului de sarcini, aferente obiectivului de investiţii „Construire parcare multietajată - zona Spitalul Clinic Judeţean", Primăria Constanţa a mai dat încă 61.000 de lei, fără TVA, pentru prestarea serviciilor suplimentare de proiectare la contractul nr. 177057/03.12.2008.

Suplimentarea a apărut în condiţiile în care pentru finanţarea obiectivului era nevoie de adaptarea etapelor de proiectare a SF, PT, DDE ale obiectivului, realizate şi aprobate prin HCLM 13/29.01.2009, la cerinţele Ghidului Solicitantului pentru POR 2007 - 2013.

Societatea care a câştigat elaborarea studiului de fezabilitate şi, implicit, a serviciilor suplimentare, este nimeni alta decât binecunoscuta SC House Consult SRL, una din cele mai apropiate firme ale municipalităţii, cea care a elaborat mai multe studii de acest gen pentru proiecte importante din municipiu.

În urmă cu câteva zile, autoritatea contractantă, Primăria Constanţa, a publicat un anunţ de atribuire către SC House Consult SRL, căreia i-au mai fost alocaţi încă 61.000 de lei, fără TVA, pentru elaborarea serviciilor premergătoare construirii parcării verzi, cum a fost denumită parcarea multietajată de la Spitalul Judeţean.

Suma i se adaugă celei de 288.350 de lei, fără TVA, atribuită prin contractul nr. 177057/03.12.2008, contactul fiind încheiat pentru o lună. Firma care a beneficiat de suplimentare aparţine lui Radu Briban, fost director general adjunct tehnic în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, pe vremea ministrului Miron Mitrea (PSD). Societatea s-a ocupat de realizarea machetei primului cartier de locuinţe ieftine pentru tineri, de proiectarea locuinţelor - de unde a încasat 1,2 milioane de euro, de studiul de fezabilitate pentru orăşelul lacustru - de pe urma căruia a încasat 9,5 miliarde lei vechi, dar şi de studiul privind teleschiul nautic pe care primarul Radu Mazăre vroia să-l construiască pe Lacul Siutghiol, de pe urma căruia societatea a primit 170 milioane de lei vechi.

Suplimentare pentru alinierea la cerinţele Ghidului Solicitantului

De altfel, nu mai departe de săptămâna trecută, aleşii locali au votat, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare, proiectele de hotărâre care vizau aprobarea proiectului şi a cheltuielilor în vederea finanţării acestuia în cadrul POR 2007 - 2013, dar şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului. Pentru cel din urmă proiect a fost nevoie de votul consilierilor în sensul că pentru finanţarea obiectivului era nevoie de adaptarea etapelor de proiectare a SF, PT, DDE ale obiectivului, realizate şi aprobate prin HCLM 13/29.01.2009, la cerinţele Ghidului Solicitantului pentru POR.

Proiectul privind construirea parcării verzi de la Spitalul Judeţean a fost inclus pe lista de investiţii prioritare pentru polul de creştere Constanţa, printre 112 obiective din municipiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • raducu radutzu 09 Aug, 2010 22:46 pai trebuiau acoperite costurile baldachinelor si skyjeturilor pe unde se distreaza barosanii firmei