Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au votat politicienii constănţeni la europarlamentare. Fiecare cu ce-l doare Portul Constanţa vs. oameni competenţi în Parlamentul European

ro

26 May, 2014 00:00 3089 Marime text
Politicienii constănţeni, dar şi candidaţii la europarlamentare s-au prezentat, ieri dimineaţă, la urne pentru a-şi exprima votul în contextul alegerilor pentru Parlamentul European. Aceştia susţin că au votat fie pentru o reprezentare mai bună a României în PE, fie pentru un viitor european pentru Constanţa, fie pentru… Portul Constanţa, aşa cum a declarat primarul Radu Mazăre.

Senatorul liberal Puiu Haşotti a votat, ieri dimineaţă, la ora 09.00, la secţia din incinta Facultăţii de Medicină a Universităţii „Ovidius” Constanţa. Tot la ora 09.00 a votat şi deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa. „Este o zi importantă. Am votat pentru colegii mei, care ne reprezintă şi ne vor reprezenta în Parlamentul European, europarlamentari care fac deja carieră, care deja ne-au reprezentat cu onoare, competenţă şi cu speranţa că efortul dumnealor se va resimţi şi în traiul românilor“, a afirmat Dragomir. Întrebat de ce consideră că ar trebui să voteze constănţenii la europarlamentare, parlamentarul PNL a declarat: „Este un drept câştigat prin sacrificiul unora şi trebuie să ne bucurăm de el, să nu-l igonorăm şi să ne exprimăm în legătură cu ceea ce credem despre un partid, despre un om, despre reprezentanţii societăţii noastre după 1989”.

„De data aceasta, să trimitem doar oameni competenţi”

Liberala Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, candidat la un nou mandat de eurodeputat, a mărturisit că a votat „pentru o reprezentare mai bună a României în Parlamentul European, pentru ca, de data aceasta, să trimitem doar oameni competenţi, care să aducă beneficii concrete României şi care să ne ajute în relaţia cu celelalte state şi să ne poziţionăm mai bine, să fim mai puternici pentru ceea ce ne dorim pentru România”.
Ramona Mănescu a votat la secţia numărul 183 din incinta Colegiului Tehnic Energetic din Constanţa, pe listă suplimentară.

„Votul meu l-am dat pentru un viitor european al Constanţei“

În ceea ce-l priveşte pe senatorul Gigi Chiru, liderul Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, acesta şi-a exprimat dreptul de vot la secţia numărul 3, din incinta Şcolii 2, situată pe strada Aristide Karatzali din municipiul Constanţa. „Votul meu l-am dat pentru un viitor european al Constanţei, al judeţului Constanţa. Sunt optimist. Sunt convins că până la urmă constănţenii vor face o alegere potrivită pentru Parlamentul European. Vreau să cred că se va confirma totuşi că PDL-ul are, de departe, cea mai bună listă de europarlamentari şi interesele, implicit proiectele pe care le-am propus constănţenilor vor avea susţinerea pentru o reprezentare mai bună în Parlamentul European”, a explicat liderul democrat-liberal constănţean.
În această ordine de idei, Chiru a precizat şi că speră ca PDL-ul să fie „al doilea partid din Constanţa ca opţiune pentru constănţeni“.

„Votez pentru un port al Constanţei“

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a votat, ca de obicei, la secţia din incinta Şcolii „Ion Jalea“. Cu întârzierea de rigoare, edilul-şef a venit la vot, ca de atâtea alte ori, însoţit de ceea ce el a numit „asistente”. Tinerele erau îmbrăcate, previzibil, în ţinute kaki şi purtau berete roşii, întocmai ca primarul Mazăre. În acest context, şeful municipalităţii constănţene a declarat: „Mai bine la vot, condus de fete, decât la beci, condus de mascaţi. Am întârziat, pentru că am ales unele asistente care să vină cu mine la vot şi mai am nişte asistente care să vină diseară (n.r. ieri după-amiază), atunci când o să premiez echipajele velierelor. Fetele le-am ales fiindcă au fost în club aseară”, a explicat Mazăre.
Întrebat pentru ce anume votează la europarlamentare, social-democratul a mărturisit: „Votez pentru Constanţa, pentru un port al Constanţei, aşa cum este în Europa şi, mai exact, pentru cine vrea să fim ca în Europa. Adică, cine vrea ca Portul să fie al autorităţii locale, parţial, aşa cum e în toată Europa”.
În ceea ce priveşte motivele pentru care constănţenii ar fi trebuit să iasă, ieri, la vot, primarul s-a cam lăudat: „Ar trebui să iasă (n.r. la vot) pentru că votează nu atât pentru Europa, cât pentru ei. Cel puţin în Constanţa, votează pentru mine, ca să pot să-i ajut pe ei”. Vă referiţi la Portul Constanţa, a venit, firesc, întrebarea. „Normal!”, a conchis Mazăre.
Iată, aşadar, că liderul PSD Constanţa nu a ratat nici această ocazie pentru a face lobby în ceea ce priveşte preluarea, de către municipalitatea constănţeană, cu titlu gratuit, a unui nou pachet din acţiunile Portului Constanţa. Principiul pe care merge probabil edilul-şef este acela că dacă PSD Constanţa scoate un scor bun la europarlamentare, Guvernul Ponta va semna, în cele din urmă, hotărârea privind transferul a încă 13% din acţiunile Portului Constanţa la administraţia locală tomitană. Amintim însă că acelaşi primar susţinea, cu aproximativ două luni înaintea scrutinului de ieri, că PSD Constanţa va fi „mai relaxat” pentru europarlamentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii