Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:31 24 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă războiul dintre USR PLUS și edilul Vergil Chițac „Parcarea, taxată integral. Gratuitatea celor 30 de minute a fost eliminată de aparatul primarului”!

ro

07 Jun, 2021 00:00 2436 Marime text
  • Municipalitatea a anunțat că va pune la dispoziția deținătorilor de autoturisme înmatriculate pe raza municipiului Constanța, noua versiune a aplicației „Constanța Parking”
  • Potrivit anunțului primăriei, aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și Card bancar, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului
  • Într-o primă etapă, aplicația va fi disponibilă pentru zona 0
  • Consilierii USR PLUS au aruncă bomba - amendamentul lor, referitor la gratuitatea parcării timp de 30 de minute în zonele 0, 1 și 2, a fost eliminat de către aparatul administrativ al primarului Chițac
  • Ceea ce se întâmplă este o încălcare flagrantă a unei hotărâri a Consiliului Local Municipal Constanța

Zilele trecute, municipalitatea a anunțat că va pune la dispoziția deținătorilor de autoturisme înmatriculate pe raza municipiului Constanța, noua versiune a aplicației „Constanța Parking”.

Aplicația este fundamental în implementarea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța iar prin intermediul acesteia, constănțenii vor avea la dispoziție o metodă simplă și eficientă de a plăti rapid și ușor timpul de parcare.

Potrivit anunțului primăriei, aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și Card bancar, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului.

Într-o primă etapă, aplicația va fi disponibilă pentru zona 0.Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar.

De asemenea, aplicația va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare, astfel încât veți evita situația neplacută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare.

Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.


Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475.Totodată, pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.

La scurt timp după acest anunț, consilierii USR PLUS au aruncat însă bomba: „Încă o palmă dată constănțenilor: cele 30 de minute de parcare gratuită au fost eliminate din pix. Amendamentul consilierilor USR PLUS referitor la gratuitatea parcării timp de 30 de minute în zonele 0, 1 și 2, a fost eliminat de către aparatul administrativ al primarului Chițac.
În loc să respecte regulamentul votat în consiliul Local, angajații care se ocupă de implementarea hotărârilor de consiliu local, aflați sub coordonarea primarului Vergil Chițac recurg la diverse artificii pentru a elimina această gratuitate. Astfel, ca parcarea să fie taxată din primul minut, au eliminat gratuitatea primelor 30 de minute de parcare, sub pretextul reducerii prețului la jumătate a primei ore, păcălind astfel constănțenii. Constanța trebuie să pună în practică deciziile Consiliului Local, nu să modifice regulamentul după placul unora dintre angajații cu influență în aparatul administrativ. Ceea ce se întâmplă acum este o încălcare flagrantă a unei hotărâri de Consiliu Local”.


Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

ZIUA LIVE. Florin Cocargeanu (USRPLUS) - „Suntem la putere doar cu numele. Ruptura în Coaliție s-a produs după aprobarea bugetului pentru 2021 și a noii organigrame a Primăriei Constanța”

Constănțeanul supărat. Oriunde oprești mașina, plătești. Noul Regulament al parcărilor din municipiu va fi atacat în instanță!

”Dacă lipsește indicatorul, parcarea nu se plătește” Regulamentul Parcărilor din Constanța a fost adoptat!

Primarul Chițac și-a făcut „mea culpa!” Regulamentul parcărilor rămâne în dezbatere publică. Consiliul Local vrea să preia în administrare Portul Tomis și lacul Tăbăcărie
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tudoran Iulian 09 Jun, 2021 14:54 ! Ce se intampla in acest oras este un haos total. Sensuri unice puse aiurea ce genereaza consum de combustibil inutil, poluare excesiva. Zone verzi necuratate ( buruieni cat casa). Lucrari pe carosabil acum, la incepurul sezonului estival si multe alte.
  • Viorel 06 Jun, 2021 22:57 Bună ziua. Dacă vin cu un autoturism înmatriculat în Germania și nu sunt informat corect datorită proastei informări a turiștilor cu autoturisme înmatriculate în alte state Europene ce se poate întâmpla dacă un turist străin nu plătește parcarea?