Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța - Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații intitulată “Safety Kit pentru educație”

ro

09 May, 2020 00:00 7437 Marime text

Echipa “Constanța-Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații și face un apel către întreaga comunitate să contribuie la protejarea elevilor din județul Constanța, în contextul pandemiei provocate de COVID-19.Echipa “Constanța - Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații și face un apel către întreaga comunitate să contribuie la protejarea elevilor din județul Constanța, în contextul pandemiei provocate de COVID -19.
Campania de donații intitulată “Safety Kit pentru educație” este un demers prin care echipa “Constanța- Capitala Tineretului din România” își propune să vina în ajutorul elevilor din județul Constanța. Pe data de 2 iunie, elevii din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) vor reveni la școală pentru recapitularea materiei, înaintea examenelor. Din nefericire, în mediul rural, accesul la echipamentele de protecție împotriva noului coronavirus este precar. Din acest motiv, ne dorim să minimalizăm riscul de expunere și, la revenirea la școală, pe băncile elevilor să existe un kit care să îi protejeze de o eventuală infecție cu COVID -19. Acest “safety kit “va conține măști, mănuși de protecție și un dezinfectant.

Facem un apel către toți partenerii noștri și către întreaga comunitate să se implice, indiferent de nivelul sau forma contribuției pentru a reuși să asiguram un minimum de protecție pentru elevii din anii terminali. Fară echipamentele necesare, tinerii se pot infecta foarte ușor iar un tânăr infectat își poate pune în pericol întreagă clasă. Cu toții am trecut prin examene și știm bine că este nevoie de confort psihologic pentru a le putea depăși cu rezultate pozitive. Ține de noi toți să îi ajutăm pe tinerii constănțeni să fie sănătoși și, în consecință, să le asigurăm accesul la educație “a precizat Ionut Barbu, managerul proiectului “Constanța- Capitala Tineretului din România.”

La nivelul județului nostru, există mii de elevi care vor susține examenele naționale în perioada următoare, iar aceștia trebuie să aibă la dispoziție toate resursele pentru a fi în siguranță atât ei, cât și familiile lor. Din păcate, autoritățile nu pot asigura materiale sanitare pentru aceștia. Rămâne de datoria noastră, ca societate civilă, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să se întoarcă la școală în condiții prielnice, fără a le fi pusă sănătatea în pericol.”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.
Inițiativa “Safety Kit pentru Educatie” este un efort colectiv al întregii comunități “Constanța-Capitala Tineretului din România 2020-2021” şi nu numai. Practic, Campania “Safety Kit pentru educație“ dorește să asigure accesul la educație în condiții de siguranță , pentru elevii din județul nostru.

Oricine este dispus să contribuie la inițiativa noastră o poate face donând orice sumă de bani în contul 𝗥𝗢𝟯𝟯𝗥𝗡𝗖𝗕𝟬𝟭𝟭𝟰𝟭𝟲𝟳𝟭𝟬𝟭𝟳𝟰𝟬𝟬𝟬𝟮 deschis la Banca Comerciala Romana, beneficiar: Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanţa. Orice contribuție poate face diferența!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii