Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța- Capitala Tineretului din România” ajută 2000 de elevi din județul Constanța să se protejeze împotriva COVID-19 (galerie foto)

ro

03 Jun, 2020 00:00 3155 Marime text
  • Campania de donații “Safety Kit pentru educație“ a reușit sa își atingă misiunea si a acumulat fonduri suficiente din comunitate pentru achiziționarea a 2000 de kituri de protecție împotriva COVID-19
  • Aceste kituri conțin măști  și dezinfectant și vor fi livrate elevilor din anii terminali (clasele a VIII a si a XII a) din județul Constanța, pe parcursul acestei săptămâni
  • Kiturile de protecție au fost livrate, prin intermediul unităților de învățământ, în sate și comune precum Lumina, Crucea, Poarta Alba, Dobromir și multe altele

Campania de donații “Safety Kit pentru educație“ a reușit sa își atingă misiunea si a acumulat fonduri suficiente din comunitate pentru achiziționarea a 2000 de kituri de protecție împotriva COVID-19. Aceste kituri conțin măști  și dezinfectant și vor fi livrate elevilor din anii terminali (clasele a VIII a si a XII a) din județul Constanța, pe parcursul acestei săptămâni.


“Suntem recunoscători comunității constănțene pentru modul în care a răspuns apelului nostru. Asta ne arată că demersul nostru a avut fundament. Educația se poate face doar în condiții de siguranță și confort psihologic. Odată cu ridicarea restricțiilor,  elevii se vor reîntoarce la școală, vor ieși din casa mai des, fie si pentru a se relaxa înainte de examene. Pentru toate acestea, trebuie sa ne asiguram că îi ținem sănătoși, atât fizic cat și psihic. Prin implicarea tuturor, am reușit, astfel, sa venim în ajutorul a 2000 de tineri din județul Constanța.“ susține Ionuț Barbu, managerul proiectului “Constanța- Capitala Tineretului din România”.
Din nefericire, în mediul rural, accesul la echipamentele de protecție împotriva noului Coronavirus este precar. Cele 2000 de kituri de protecție au fost livrate, prin intermediul unităților de învățământ, în sate și comune precum Lumina, Crucea, Poarta Alba, Dobromir și multe altele. Astfel, odată cu revenirea la “noua normalitate”, am reușit să minimalizăm riscul de expunere pentru un sfert din elevii din anii terminali din județul Constanța.
„Suntem mândri de faptul ca am reușit să achiziționăm primele 2000 de kituri cu materiale sanitare pentru elevii claselor terminale din mediile dezavantajate, elevi care se vor întoarce la școală pentru pregătirea examenelor naționale. Avem datoria morală de a ajuta elevii să își continue parcursul educațional și de a le proteja sănătatea. Îndemnăm pe toată lumea, în continuare, să se implice în protejarea tinerilor vulnerabili din comunitățile noastre.” a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.
Campania “Safety Kit pentru educație“ a fost demarată de echipa “Constanța –Capitala Tineretului din România“ în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean, Banca Comerciala Română, Maurer Residence, NGM Company, Evonomix, Techir și Digital Charms.
 
Citește și:

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța - Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații intitulată “Safety Kit pentru educație”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii