Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Regiei Județene de Drumuri a cerut, Consiliul de Administrație a încuviințat Fonduri pentru promovare, închiriere locuințe de protocol și un card pentru întâlniri de afaceri (DOCUMENTE)

ro

15 Feb, 2023 00:00 2950 Marime text
  • Într-o singură ședință, Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța a aprobat o sumă de bani la dispoziția managementului instituției
  • Este vorba de 214.000 lei care vor fi cheltuiți pentru promovare, plata chiriei pentru locuințe de protocol și deschiderea unui cont de card disponibil pentru acțiunile de protocol și în cazul unor întâlniri de afaceri
  • La prima vedere banii nu par o avere însă să nu uităm, un fost director al instituției afirma publică că RAJDP „se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare”. După aceste afirmații, lui Aurelian Acsinte, nu i-a mai fost prelungit mandatul
  • Potrivit referatului prezentat Consiliului de Administrație, conducerea RAJDP consideră oportună închirierea unuia sau mai multor spații locative până la sfârșitul anului 2023
  • Printr-un alt referat adus în atenția administratorilor provizorii, se precizează că se are în vedere popularizarea firmei precum și a produselor și a activității desfășurate după ce Regia va deveni societate pe acțiuni, fără a se prezenta însă un studiu de piață
  • Nu în ultimul rând, printr-un alt referat, conducerea RAJDP a cerut deschiderea unui cont de card disponibil și stabilirea sumei de 10.000 lei pentru acțiunile de protocol și în cazul unor întâlniri de afaceri
  • Încă de la ieșirea din insolvență și în prezent, regia are nevoia stringentă de investiții în utilaje, în condițiile în care 70% din cele 117 erau în primăvara anului trecut aproape de casare

Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța s-a întrunit în ședință.

Pe ordinea de zi au figurat printre altele: aprobarea achizitionării de servicii de promovare prin materiale foto-video pentru anul 2023 în valoare de 144.000 lei; aprobare chirie locuințe protocol pentru anul 2023 în valoare de 60.000 lei; aprobare card protocol cu valoare de 10.000 lei/lună pentru anul 2023, aprobare achiziție stație concasare utilaje cariere și împuternicirea Directorului General - Răzvan Gabriel Zagon pentru a semna contractul Colectiv de Muncă, la nivel de regie, cu noul sindicat majoritar al insituției - Sindicatul Drumuri Județene Constanța dar și valorificarea unor active ale RAJDP, fără alte mențiuni.

La ședință au participat membri provizorii ai Consiliului de Administrație: Nicolae Constantin, Adrian Labeș, Sorin Lucian Ionescu, Dorel Sauciuc și Adrian Gorcea, dar și Cristian Moșnianu în calitate de secretar al Consiliului de Administrație provizoriu.
 
Întreaga ordinea de zi cu toate referatele conexe o puteți vizualiza în secțiunea „documente”.
 
În cadrul discuțiilor referitoare la programul de Iucrări ale Regiei pentru anul 2023, administratorii provizorii, Adrian Labeș și Nicolae Constantin au adus amendamente pentru forma finală a Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul în curs.

Cu unanimitate de voturi pentru au fost votate Bugetul de Venituri si Cheltuieli, Lista de Investitii și P.A.A.P-ul pentru anul 2023 ale RAJDP Constanta.

Totodată s-a aprobat cu unanimitate de voturi documentația necesară desfașurării licitației publice cu ofertă în plic închis pentru inițierea procedurii de închiriere și încheiere contract pentru teren parte din domeniul public al comunei Grădina, conform O.U.G. 57/2019.

A rămas în dezbatere, pentru următoarea ședință a Consiliului de Administrație provizoriu oportunitatea valorificarii anumitor active ale Regiei.
 
60.000 de lei pentru închirierea unor locuințe de protocol
 
Potrivit referatului prezentat Consiliului de Administrație, conducerea RAJDP consideră oportună închirierea unuia sau mai multor spații locative până la sfârșitul anului 2023.

„În urma identificării situațiilor din cursul anului 2022 potrivit cărora trebuia asigurat personalului de specialitate din alte localități un loc de cazare, considerăm oportună închirierea unuia sau mai multor spații locative până la sfârșitul anului 2023. Prin urmare va solicităm aprobarea închirierii unui astfel de spațiu care să se încadreze în suma de 60.000 lei pentru locuințe protocol. În cazul în care, în urma analizei pieței se constată diferențe, iar suma bugetată inițial trebuie modificată, vi le vom aduce la cunoștință”.
 
Am cerut un punct de vedere pe această temă de la directorul general Răzvan Zagon, pentru a înțelege mai exect de ce are nevoie Regia de locuințe de protocol.
 
Regia Autonoma Județeană de Drumuri și Poduri impune un program de lucru în regim fizic al personalului de specialitate, prezența într-un timp util atât la birou, cât și pe teren, pentru a acționa rapid, în situațiile de urgență/neprevazute apărute în timpul sau în afara programului de lucru (exemplu: anotimpul rece, drumuri blocate din cauza zăpezii, utilaje defectate în timpul acționării sau al lucrarilor etc).

Atât pe timp de iarnă, cât si pe timp de vară, prezența personalului de specialitate s-a dovedit a fi cu adevarat necesară și de ajutor, iar specificul activității regiei impune, pe lângă dotarea cu utilajele și resursele materiale necesare, asigurarea resursei umane în caz de intervenție, indiferent de ora evenimentului.

În adoptarea deciziei Nr. 71/08.02.2023 a Consiliului de Administrație al RAJDP Constanța, prin care au fost alocate fonduri pentru locuințe de protocol destinate specialiștilor care își vor desfășura activitatea în cadrul regiei, s-a luat în calcul eficientizarea activității regiei și îmbunătățirea capacității de intervenție, în situațiile prezentate mai sus, atât prin sprijinirea personalului cu domiciliul aflat în afara județului, cât și a partenerilor și colaboratorilor regiei din toată țara. Aceste locuințe vor fi folosite numai în caz de nevoie, neavând un locatar permanent.

Ele vor deservi strict perioadele în care, specialiștii sau colaboratorii regiei vor avea intervenții în zonele unde acestea vor fi închiriate
”, a răspuns Zagon fără să precizeze exact despre câte astfel de locuințe ar fi vorba și mai ales la ce tip de specialiști se referă hotărârea Consiliului de Administrație.
 
144.000 lei pentru promovarea prin materiale foto – video
 
Printr-un alt referat adus în atenția administratorilor provizorii, se precizează că se are în vedere popularizarea firmei precum și a produselor și a activității desfășurate după ce Regia va deveni societate pe acțiuni. În acest sens, fără un studiu de piață prezentat administratorilor, li se cere să aprobe o sumă oarecare, respectiv 144.000 lei pentru promovarea prin materiale foto - video, materiale ce vor fi prezentate pe site-ul propriu cât și pe site-uri web de tip rețea de socializare din Internet. Cu alte cuvinte Regia pregătește atribuirea unui contract pentru aceste servicii de fix această sumă.

Iată referatul: „Având în vedere faptul că, în cursul anului 2023, Regia urmează să se transforme în societate pe acțiuni, se are în vedere popularizarea firmei precum și a produselor și a activității desfășurate. Această măsură are impact asupra îmbunătățirii parametrilor entității economice, dat find faptul că funcționalitatea, profitabilitatea acesteia are influență determinantă asupra veniturilor bugetului.

Pentru aceasta propunem achiziționarea unor servicii în valoare de 144.000 lei pentru promovarea prin materiale foto - video, materiale ce vor fi prezentate pe site- ul propriu cât și pe site-uri web de tip rețea de socializare din Internet. De asemenea, cheltuielile de promovare nu sunt limitate sau nedeductibile dacă sunt încheiate contracte scrise și cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri, așa cum prevede codul fiscal”.
 
 
Card cu 10.000 lei pentru acțiuni de protocol și/sau întâlniri de afaceri

Nu în ultimul rând, printr-un alt referat, conducerea RAJDP a cerut deschiderea unui cont de card disponibil și stabilirea sumei de 10.000 lei pentru acțiunile de protocol și în cazul unor întâlniri de afaceri conform limitelor legale.

Iată conținutul referatului: „În urma analizei cheltuielilor efectuate în exercitiul financiar 2022, am constatat că au fost efectuate cheltuieli de protocol în sumă totală de 17.629 lei. Pentru anul 2023 au fost bugetate cheltuieli de protocol în sumă de 20.000 lei. De asemenea în cursul anului 2023, Regia urmează să se transforme în societate pe acțiuni, acest fapt conducând la potențiale întâlniri de afaceri în vederea încheierii unor relații de comerciale cu terți parteneri.

Prin urmare, este necesară deschiderea unui cont de card disponibil și stabilirea sumei de 10.000 lei pentru acțiunile de protocol și în cazul unor întâlniri de afaceri conform limitelor legale. Aceasta măsura va avea impact asupra îmbunătățirii parametrilor entității economice, dat fiind faptul că funcționalitatea, profitabilitatea acesteia are influență determinantă asupra veniturilor bugetului”.
 
În loc de epilog
 
214.000 lei care vor fi cheltuiți pentru promovare, plata chiriei pentru locuințe de protocol și deschiderea unui cont de card disponibil pentru acțiunile de protocol și în cazul unor întâlniri de afaceri.

La prima vedere banii nu par o avere însă să nu uităm, un fost director al instituției afirma publică că RAJDP „se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare”.

După aceste afirmații, lui Aurelian Acsinte, nu i-a mai fost prelungit mandatul.

În plus, încă de la ieșirea din insolvență și în prezent, regia are nevoia stringentă de investiții în utilaje, în condițiile în care 70% din cele 117 erau în primăvara anului trecut aproape de casare.

Este cel puțin hilar însă, cum pentru conducerea RAJDP prioritățile par să vizeze alte aspecte.
 
Citește și:

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii