Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:15 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

ro

22 Jun, 2022 00:00 964 Marime text
  • După transformarea în societate comercială, RADJP va putea accesa fonduri europene pentru a intra în concurență cu alte companii de profil de pe piață
  • Vă reamintim, anul trecut în noiembrie a decis ieșirea din insolvență a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța
  • Ulteriori au fost propuşi şi votaţi administratori provizorii: Aurelian Acsinte, Răzvan Zagon, Adrian Labeş, Marian Şerbănescu şi Doru Sauciuc.
  • Acsinte care este și directorul general interimar al RAJDP Constanța nu se va mai regăsi printre administratori

 

Consilierii județeni sunt chemați astăzi să adopte un proiect de hotărâre important aflat pe ordinea suplimentară a sedinței ordinare a Consiliului Județean Constanța.

Proiect de hotărâre nr.159/20.06.2022 prevede demararea procedurilor de înființare prin reorganizare a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța în societate comercială pe acțiuni.

Regia Autonomă Județenă de Drumuri și Poduri Constanța, este societatea care administrează, întreține și intervine pe toate drumurile județene.
Regia se dorește să fie și componentă cheie a infrastructurii rutiere de trasport județean, iar reorganizare și transformarea în societate pe acțiuni, reprezintă un punct de referință în viitorul acesteia, pentru o dezvoltare cât mai sustenabilă și durabilă a infrastructurii rutiere constănțene.

După transformarea în societate comercială, RADJP va putea accesa fonduri europene pentru a intra în concurență cu alte companii de profil de pe piață.

Regia are nevoie să acceseze urgent fonduri pentru dotări și utilaje și să-și pună în valoare tot patrimonial, terenuri, hale ce trebuie evaluate și aduse într-o formă de utilitate, după cum afirma chiar directorul instituției, Aurelian Acsinte la ZIUA LIVE.

Vă reamintim, anul trecut în noiembrie, Tribunalul Constanța s-a pronunțat cu privire la dosarul de insolvență al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, deschis încă din anul 2015.

În acest sens, instanța de judecată a dispus închiderea procedurii insolvenţei debitoarei.

O lună mai târziu a încetat de drept și mandatul de administrator special al lui Dan Iulian Marin, ca urmare a închiderii procedurii de insolvenţă.
Ulteriori au fost propuşi şi votaţi administratori provizorii: Aurelian Acsinte, Răzvan Zagon, Adrian Labeş, Marian Şerbănescu şi Doru Sauciuc.
 
Tot în ședința de astăzi urmează să fie votați și noii administratori provizorii.

Acsinte care este și directorul general interimar al RAJDP Constanța a declarat că nu se va regăsi printre administratori.


 

Citește și:

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii