Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine-l judecă pe Decebal Făgădău!

ro

05 Jan, 2021 00:00 7472 Marime text
  • Oricare va fi decizia judecatorului Gabriel Mustaţă, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Gabriel Mustaţă, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a fost desemnat să judece dosarul în care Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a dispus trimiterea în judecată a lui Dedebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța.
 
Primul termen (în faza camerei preliminare) a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2021.
 
Oricare va fi decizia judecatorului Gabriel Mustaţă, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dedebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Tot în acest dosar a fost trimisă în judecată și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Consiliul Local Constanţa este parte civilă.    
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
 
Amintim că în anul 2013, societatea comercială Astera Consulting SRL – despre care s-a susținut că este una dintre firmele controlate de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, prieten al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţia de construire pentru finalizarea hotelului cu nouă etaje din Portul Tomis.
 
Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței
Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis

Despre judecătorul Gabriel Mustaţă

 
Magistratul investit cu soluționarea dosarului a fost în perioada august 2001 – mai 2011 – ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției Județului Constanța, apoi, în perioada iunie 2010 – mai 2011, ofițer instructor la Școala de Formare inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Constanța. În luna aprilie 2011 a fost numit judecător în cadrul Secţiei Civile din Judecătoria Constanţa. În 2016 a candidat la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Anul trecut, magistratul a promovat în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța.  
 
Într-un alt dosar, Decebal Făgădău și Radu Mazăre au fost trimiși în judecată de Constantin Conortos, procuror  DNA Constanța.
 
Acest dosar este judecat de Ştefania Pârlogea, din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa.

Sursa foto judecător Gabriel Mustaţă: info-sud-est.ro
 
Citește și
 
Un fost poliţist din Constanţa, în prezent judecător, vrea să fie membru în CSM

A fost ales magistratul care va judeca ultimul dosar al lui Radu Mazăre!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii