Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Banul, ochiul dracului!“ Nicuşor Constantinescu, dat în judecată, din nou, de Consiliul Judeţean Constanţa

ro

15 Jun, 2017 00:00 3839 Marime text
Fostul şef al CJC mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal, a fost chemat la judecată, din nou, de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Civile din Judecătoria Constanţa, având ca obiect „acţiune în răspundere delictual pretenţii“. Părţile cauzei sunt Judeţul Constanţa prin preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa prin preşedinte şi Consiliul Judeţean Constanţa (reclamanţi). Asta în timp ce, de cealaltă parte, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, are calitatea de pârât. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 7 septembrie, ora 8.30.
 
Nu este pentru prima dată când CJC şi-a chemat la judecată fostul şef.
 
Într-o altă cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost acţionat în instanţă de CJC, potrivit reprezentanţilor instituţiei, pentru recuperarea sumei de 1.522.723 de lei, reprezentând amenzi aplicate de diverse instanţe în mai multe dosare civile, unde Consiliul Judeţean Constanţa condus de Nicuşor Daniel Constantinescu s-a judecat cu omul de afaceri Marian Turbatu. Dosarul privind recuperarea sumei mai sus precizate de la Nicuşor Constantinescu se află pe rolul Tribunalului Constanţa şi s-a constituit în urma unei recomandări 38/2015 a Curţii de Conturi. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 11 septembrie.
 
Amintim că omul de afaceri Marian Turbatu este denunţător în dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la şase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Într-un alt dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost obligat de Judecătoria Constanţa să achite suma de 61.591,20 de lei, reprezentând „contravaloarea penalităţii de întârziere la plata utilităţilor facturate Centrului Militar Zonal Constanţa“.
 
În cauză, reclamanţii au fost Judeţul Constanţa - prin vicepreşedinte şi Consiliul Judeţean Constanţa. De partea cealaltă, Nicuşor Daniel Constantinescu a avut calitatea de pârât. După cinci termene de judecată (30.09.2016, 25.11.2016, 10.02.2017, 07.04.2017, 21.04.2017), vineri, Judecătoria Constanţa a admis cererea formulată.
 
„Respinge acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul şi Consiliul Judeţean Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Nicuşor Daniel Constantinescu, ca fiind formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârât, prin întâmpinare. Admite acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Judeţul Constanţa, prin vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în contradictoriu cu pârâtul Nicuşor Daniel Constantinescu. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 61.591,20 de lei, reprezentând contravaloarea penalităţii de întârziere la plata utilităţilor facturate Centrului Militar Zonal Constanţa. Constată că părţile nu au solicitat cheltuieli de judecată“, potrivit minutei judecătoreşti. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Mai mult decât atât, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost obligat, într-un alt caz, să achite Consiliului Judeţean Constanţa suma de 401.700 de lei. Banii reprezintă, în opinia instanţei de judecată, o „plată nelegală pentru servicii de publicitate în presa scrisă către SC Combat Press SRL“. Decizia a fost atacată de fostul şef al CJC la instanţa superioară, însă, până la acest moment, conform portalului instanţelor de judecată, nu a fost stabilit primul termen în apelul cauzei.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Fostul şef al CJC mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop.
 
Potrivit datelor de care dispunem, în prezent, fostul şef al CJC este cercetat de procurorii DNA Constanţa în alte trei dosare distincte, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, dintre care două în formă continuată.
 
Citeşte şi: 
 
Consiliul Judeţean l-a dat în judecată pe Nicuşor Constantinescu.
Câţi bani vrea să recupereze CJC de la fostul preşedinte (rechizitorii)

 
Lovitură dură pentru fostul şef al CJC!
Nicuşor Constantinescu, obligat să achite o sumă uriaşă Judeţului Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii