Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alba-neagra cu termenul de întoarcere în ţară a lui Nicuşor Constantinescu

ro

29 Jan, 2014 00:00 3472 Marime text
Interdicţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa reîncepe din data de 1 februarie şi expiră la 13 februarie, afirmă surse judiciare
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa derulează cercetări specifice în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este suspectat de şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit datelor de care dispunem la acest moment, şeful CJC se află în Statele Unite ale Americii în vederea efectuării unor proceduri medicale. Surse bine informate susţin că Nicuşor Daniel Constantinescu ar fi obligat să se întoarcă în ţară aproape de începutul lunii viitoare, întrucât 2 februarie ar fi data limită la care trebuie să se prezinte la organul judiciar desemnat cu supravegherea. Aceleaşi surse spun că, până în prezent, DNA Constanţa nu a primit niciun document din care să reiasă că şeful CJC are nevoie de mai mult timp pentru a-şi rezolva eventualele probleme medicale.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie informează că, din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora „învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro). Pe data de 15 ianuarie, procurorii DNA l-au „ridicat” pe Nicuşor Daniel Constantinescu din parcarea Consiliului Judeţean Constanţa. Toată scena a fost filmată de mai multe persoane, iar imaginile au făcut înconjurul ţării. Tot pe data de 15 ianuarie, DNA a informat că „faţă de învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile”. Cu toate acestea, având în vedere documentele medicale aduse de şeful CJC, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au decis ca Nicuşor Constantinescu să depăşească limita teritorială a ţării, în vederea deplasării în străinătate, pentru efectuarea unor proceduri medicale. Preşedintele CJC nu a putut pleca din ţară, respectiv în SUA, până la 23 ianuarie, având în vedere lipsa vizei. De menţionat că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a încercat eliminarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara prin formularea unei plângeri la Judecătoria Constanţa. Pe data de 17 ianuarie, magistraţii au respins cererea de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara ca nefondată. Şeful CJC a fost obligat să plătească suma de 50 lei cheltuieli judiciare către stat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii