Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacere de grup - Mazăre, Constantinescu, Strutinsky Tutun şi Ziare SRL, în executare silită (documente)

ro

02 Feb, 2011 02:13 6456 Marime text
deschidere.jpgUna dintre firmele în care este implicat primarul Radu Mazăre, SC Tutun şi Ziare SRL, a intrat în executare silită.

Aceasta este societatea care deţine celebrele chioşcuri de ziare din oraş, înrudită cu firma de distribuţie Conpress Group. Potrivit unui tabel care conţine numele marilor contribuabili cu datorii la bugetul de stat publicat de ANAF la 31.12.2010, SC Tutun şi Ziare SRL are o datorie de 437.979 de lei, din care 157.754 - impozit pe profit, 97.593 lei - TVA, 20.118 lei - impozit pe venit din salarii şi 162.515 lei - dobânzi la penalităţi. Societatea are ca unic asociat persoana juridică SC Conpress Group SRL.

Tutun_si_ziare_08chiosc.jpgNici firma-mamă nu stă prea bine, fiind în aceeaşi procedură de executare silită. Potrivit site-ului ANAF, SC Conpress Group SRL, societatea care îi are ca asociaţi pe primarul Radu Mazăre, pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, pe Sorin Gabriel Strutinsky (cel care administrează atât Tutun şi Ziare, cât şi Conpress Group), dar şi pe Mihail Gheorghe Cârciog, datorează statului 204.713 lei. Reţeaua Tutun şi Ziare s-a dezvoltat în toată ţara, existând societăţi cu acest nume, avându-l ca asociat pe Strutinsky, în Botoşani, Neamţ şi Bacău. Nici celelalte firme din grupul afaceristic Conpress nu se descurcă mai bine. Spre exemplu, SC Conpress Advertising SRL este trecută pe lista contribuabililor mijlocii cu restanţe, fiind, de asemenea, în executare silită. Potrivit lui Bogdan Huţucă, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, SC Tutun şi Ziare SRL a fost trecută, de la 1 ianuarie 2011, pe lista marilor contribuabili şi, astfel, a trecut din administrarea SGFP în cea a Direcţiei Generale Administrare Mari Contribuabili.

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constanteni 02 Feb, 2011 12:07 strutu e capul rautatilor.masonul jidan sta cu curul pe gramada de bani murdari.
  • gigi kent 01 Feb, 2011 23:35 ...mai vede bugetu de stat banii cand si-o vedea orbu ceafa