Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:01 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreți să porniți la drum în perioada următoare? Recomandări pentru traficul în condiții de iarnă

ro

05 Jan, 2017 11:53 1058 Marime text


Având în vedere avertizările de înrăutăţire a vremii transmise astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în intervalele 5 ianuarie 2017, ora 22.00 – 6 ianuarie 2017, ora 20.00, respectiv, 6 ianuarie, ora 20.00 – 7 ianuarie, ora 10.00, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române  face câteva recomandări pentru şoferi. Astfel, conducătorilor auto li se recomandă să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).
 
În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
 
De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, ploi, vânt şi viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.                                                                                                              
 
„Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină”, anunţă Centrul Infotrafic într-un comunicat.

sursa foto: a1.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii