Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru localități din județul Constanța, în continuare fără curent

ro

09 Jan, 2017 14:59 1948 Marime text
 În zona E-Distribuție Dobrogea se mai înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică în 4 localități  din județul Constanța, în două dintre acestea urmând să fie reluată alimentarea în scurt timp. În ultimele zile, intervențiile echipelor E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor au restabilit furnizarea de electricitate în 184 de localități afectate de codul roșu de zăpadă și viscol. Continuă eforturile pentru realimentarea tuturor consumatorilor și restabilirea normalității în furnizarea cu energie electrică, fiind mobilizate la această oră un număr de 97 echipe.
 
 În data de 9 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel:
 
-   în judeţul Constanţa au rămas nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parțial şi 65 posturi de transformare, fiind afectate 4 localităţi
 
1.  General Scărișoreanu – s-au început manevrele de repunere sub tensiune,
2.  Viroaga-parțial – se așteaptă un utilaj de deszăpezire și se preconizează revenire tensiune în maxim 2 ore.
3.   Castelu
4. Mihail Kogălniceanu
 
În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective determinate de condițiile meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai înregistrează deranjamente individuale și colective determinate de condițiile meteo, pentru remedierea cărora se intervine.
 
În pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -30 grade Celsius, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, zăpadă troienită și viscolită, echipele vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate este nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipametul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii