Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețele Electrice Dobrogea Alimentarea cu energie electrică în județele Tulcea și Constanța continuă să fie afectată din cauza condițiilor meteorologice

ro

26 Nov, 2023 15:04 1138 Marime text
foto: Rețele Electrice Dobrogea Alimentarea cu energie electrică în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța continuă să fie afectată din cauza condițiilor meteorologice - cod roșu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero.

Echipele de intervenție ale companiei Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. Efective suplimentare de tehnicieni au fost transferate de la regiunea Muntenia precum și de la regiunea Banat, pentru a sprijini eforturile colegilor din județele afectate, se arată în informarea pusă la dospoziție de reprezentanții Rețele Electrice Dobrogea. 

Întrucât condițiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, intervențiile sunt mult îngreunate.
Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 14:00 alimentarea era întreruptă în 195 de localități, pentru circa 249.000 de clienți, în special în județele Constanța și Călărași. Un număr de 286 de linii de medie tensiune sunt afectate.

Acordăm prioritate alimentării consumatorilor cu activități critice. Spre exemplu, în cazul acelor servicii publice care nu și-au asigurat, conform normelor în vigoare, alimentarea cu grupuri electrogene pentru situații neprevăzute, Rețele Electrice Dobrogea va asigura alimentarea cu grupuri electrogene ale societății.  Spre exemplu, în Municipiul Constanța, alimentarea cu energie electrică a instalațiilor de pompare a apei potabile se va trece pe generator în cazul în care vor fi avarii care vor împiedica alimentarea din rețea.

 

În prezent înregistrăm un număr mare de apeluri simultane în call-center, ceea ce duce la o întârziere în preluarea individuală a apelurilor. Asigurăm clienții că echipele vor interveni pentru remedierea avariilor de îndată ce condițiile meteorologice și starea drumurilor vor permite.

În acele zone în care rețeaua permite (a fost pusă în siguranță), vor fi conectate grupuri electrogene ale companiei, ale firmelor contractoare, precum și grupuri puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), căruia îi multumim pentru tot sprijinul acordat.

Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a identifica și repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați, mai punctează sursa citată. 



Citește și:

Meteo ConstanțaCod galben de vânt în Dobrogea, de duminică seara. Cât durează atenționarea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii