Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:18 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Avertizare de călătorie pentru Croaţia

ro

02 Jan, 2016 20:00 992 Marime text
Românii care vor să ajungă în Croaţia trebuie să ştie că vremea este deosebit de rece, sunt ninsori abundente şi vânt puternic. Centrul și vestul țării se află sub cod portocaliu de ninsori, iar în Zagreb şi în partea de est, la frontiera cu Republica Serbia, e cod galben, potrivit unui comunicat de presa al MAE.

În zonele adriatice Istria şi Dalmaţia va fi tot cod galben, dar de vânt puternic.

Poliţiştii recomandă şoferilor să îşi echipeze maşinile corespunzător pentru circulaţia pe timp de iarnă, sa aiba combustibil suficient si să ia cu ei provizii de alimente. Autoritatile croate fac controale amanuntite la punctele de frontieră, iar soferii pot pierde mai mult timp pana sa treaca granita.

Din cauza contextului european al fluxului migranţilor, autoritățile croate desfășoară controale amănunțite la punctele de frontieră, ceea ce poate conduce la creșterea timpilor de așteptare la tranzitul frontierelor.

Nu există autostrăzi, căi ferate, porturi sau aeroporturi închise, dar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Preventiv, se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru circulaţia pe timp de iarnă şi, cu precădere, în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Pe teritoriul Republicii Croaţia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie în intervalul calendaristic 15 noiembrie şi 15 aprilie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier. În acest context, pentru autovehiculele cu masă de până la 3,5 tone, sunt necesare anvelope de iarnă inscripţionate M+S, pe toate pneurile, sau anvelope de vară cu o adâncime a profilului de minim 4 mm însoţite, la nevoie, de lanţuri pentru pneurile de la puntea de tracţiune, iar pentru autobuze, autocare şi vehicule de transport marfă sunt obligatorii lanţurile speciale de zăpadă sau anvelopele de iarnă inscripţionate M+S pentru pneurile de tracţiune. Contravenţiile pentru nerespectarea condiţiilor menţionate variază între 300 HRK (aprox. 40 euro) şi 700 de HRK (aprox. 90 euro).

Ti-a placut articolul?

Comentarii