Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa s-a întrunit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă

ro

29 Dec, 2016 14:36 2328 Marime text
Primăria municipiului Constanţa informează că, având în vedere atenționarea meteo, cod galben, de vijelii emisă pentru astăzi de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, pentru a fi luate măsurile de prevenție ce se impun. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea arată pentru astăzi intensificări ale vântului ce pot depăși 65 km/h, iar de mâine, 30 decembrie, ora 8.00, până în 31 decembrie, ora 8.00, pentru municipiul Constanța se prognozează precipitații mixte, cu risc de formare a poleiului.

„Ținând cont de faptul că se vor înregistra temperaturi cuprinse între -1 și -3 grade Celsius, care ar favoriza depunerea zăpezii, au fost pregătite 6.500 de tone de material antiderapant și 8 sărătițe care vor acționa pe străzile din municipiu imediat ce va începe să ningă. Utilajele vor împrăștia material antiderapant în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă și în intersecții.
La primele ore ale dimineții, cele opt sărărițe vor fi poziționate în următoarele intersecții: bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia - str. Pescarilor, Podul Cumpenei, Șos Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. Tomis – bd. Aurel Vlaicu, str. Dezrobirii – str. Soveja, bd. 1 Decembrie 1918 – bd. Alexandru Lăpușneanu, bd. Aurel Vlaicu - str. Baba Novac, iar un alt utilaj, mai mic, va fi prezent în zona peninsulară.
În funcție de evoluția meteo, dacă stratul de zăpadă va depăși 5 cm, se va acționa cu 22 de utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului“, se arată în informarea Primăriei.

Primăria mai precizează că, în urma atenționării meteorologice, a mobilizat pentru intrevenții patru echipe ale Serviciului Spații Verzi, incluzând și alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intrevină dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți.
„De asemenea, cinci echipaje ale Poliției Locale și alte două ale Serviciului Igienă Publică vor patrula pe străzile din oraș, în colaborare cu Poliția Rutieră. Primăria municipiului Constanța face apel la constănțeni ca în perioada menținerii codului galben de vânt și ninsoare să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac. Totodată, rugăm constănțenii să circule cu prudență, pentru a evita accidentele rutiere“, se precizează în comunicat.

În ce priveşte problemele apărute, constănțenii pot suna permanent la numerele de telefon:  

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;
Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii