Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:36 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce localități au rămas fără energie electrică, din cauza ninsorilor și viscolului! Situația Enel de la ora 8.00

ro

12 Jan, 2017 09:00 847 Marime text
E-Distribuție Dobrogea a transmis un comunicat referitor la situația avariilor Enel din această dimineață de la nivelul județului Constanța, dar și al județelor învecinate.
 
Aseară, în jurul orei 23:00, s-au realimentat și cele 48 de gospodării din localitatea Viroaga odată ce s-a putut ajunge pe câmp cu un utilaj cu șenile la defectul din rețeaua de medie tensiune pentru a fi remediat.
 
Pe parcursul nopții 10 spre 11 ianuarie au fost afectate 33  de localități din județul Constanța, dar echipele companiei și ale contractorilor au lucrat intens și au restabilit alimentarea în toate zonele până după prânz în majoritatea zonelor. Au existat localitați izolate, unde nu s-a putut interveni decât după deblocarea drumului sau cu utilaje speciale cu șenile.
 
Pentru că în continuare unele drumuri sunt blocate, într-o serie de comune încă se înregistrează deranjamente individuale sau colective. De exemplu, drumul Ciocârlia de Sus și Lanurile este blocat de nămeți și nu se poate ajunge către localitațile Movilița și Toprasar unde avem anunțate deranjamente și echipele de intervenții nu pot ajunge.
 
În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective cauzate de condițiile meteo pentru remedierea cărora se intervine.
 
În judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița sunt alimentate toate localitățile dar se înregistrează deranjamente individuale și colective generate de condițiile meteo pentru remedierea cărora se intervine.
 
Toate aceste evenimente s-au produs pe fondul condițiilor meteorologoce nefavorabile ( cod portocaliu de viscol, ger și ninsori abundente). Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii