Studenți și elevi din Constanța, prezenți la închiderea expoziției „Literatura și marea. Câteva corăbii-personaj” (GALERIE FOTO)
Studenți și elevi din Constanța, prezenți la închiderea expoziției „Literatura și marea. Câteva corăbii-personaj”
17 Sep, 2024 12:03
ZIUA de Constanta
732
Marime text
Pe 14 septembrie 2024 a avut loc închiderea expoziției „Literatura și marea. Câteva corăbii-personaj”.
Astfel, „începând cu ora 10.00, sala «Lentilei Farului de la Tuzla» a devenit neîncăpătoare pentru publicul sosit”, după cum transmit reprezentanții Muzeului Național al Marinei Române.
La închidre au fost și studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ și ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ din Constanța, care au admireat modelele expuse.
Autorul expoziției este Adrian G. Romila, absolvent al Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” și actualmente membru al Asociației Absolvenților Liceului Militar de Marină. După startul marinăresc, Adrian G. Romila se întoarce la pasiunea sa, literatura, și absolvă Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași obținând apoi un doctorat în Antropologie și Folclor.
„Alături de domnia sa, în fața studenților s-au aflat doamna dr. Andreea Croitoru, șeful Secției Istoria Marinei din cadrul MNMR, domnul comandor Mircea Târhoacă, fost comandant al navei-școală „Mircea”, domnul comandor Abagiu Cornel, comandantul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, precum și domnul dr. Adrian Ilie, director al colegiului.
Invitații au subliniat relevanța operei lui Adrian G. Romila, prin originalitatea ideii sale, aceea de a realiza machete de nave – subiect al unor romane cheie din literatura română, dar și din cea universală. Și mai mult decât atât, de a le etala alături de acestea cu toate explicațiile necesare în expoziția pregătită de mai bine de un an la MNMR”, menționează Muzeul Național al Marinei Române.
Expoziția „Literatura și marea. Câteva corăbii-personaj” a fost deschisă publicului timp de trei luni și a strâns mii de vizitatori.
Citește și:
Constanța culturală La Muzeul Național al Marinei Române a fost lansat volumul „O sută de zile” (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii