Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția managerului Daniela Vlădescu, la primirea Ordinului „Meritul cultural” „Îi felicit pe toți cei care au slujit cu dăruire și talent această instituție de tradiție și de prea mult timp încercată”

ro

19 Jan, 2021 00:00 4234 Marime text

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când soprana Daniela Vlădescu a preluat conducerea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, la doi ani după ce, în 2004, cele trei simboluri ale Constanței - Opera, Baletul „Oleg Danovski“ și Filarmonica „Marea Neagră“ – fuseseră desființate ca instituții de sine stătătoare și comasate sub titulatura care dăinuie și azi.
 
Ca o încununare a eforturilor sale de a ține această instituție „cu fruntea sus”, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” s-a aflat într-o listă onorantă vineri, 15 ianuarie 2021, de Ziua Culturii Naționale, când președintele României a premiat reprezentanți ai culturii românești și instituții de cultură, care și-au făcut datoria și și-au îndeplinit misiunea.
 
Managerul Daniela Vlădescu a dorit să mulțumească public pentru această distincție și a transmis redacției următorul mesaj: „Teatrul Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» din Constanța a primit cu onoare și recunoștință Ordinul MERITUL CULTURAL în grad de COMANDOR.
Felicit pe toți cei ce au slujit cu dăruire și talent această instituție de tradiție și de prea mult timp încercată!
Mulțumesc Domnului ministru Bogdan Gheorghiu pentru încrederea acordată și Domnului vicepremier Kelemen Hunor, pentru că a salvat în anul 2010 această instituție condamnată la moarte!
Mulțumesc Domnului Președinte Klaus Johannis pentru această inițiativă care ne dă putere să trecem peste perioadele grele, sperând că avem un loc Bine susținut și Binemeritat în viețile oamenilor doritori de frumos”.
 
În urmă cu patru ani, cu prilejul aniversării a șase decenii de la momentul „nașterii”, prin decret guvernamental, a Operei constănțene, Daniela Vlădescu mărturisea: „Asupra mea cade o povară foarte grea, de a reprezenta teatrul la cea de-a 60-a de aniversare, pentru că cei mai frumoși ani au fost mult înaintea mea. (...) Eu am reprezentat tot ce a însemnat o luptă continuă și o încercare de a distruge cultura și frumusețea acestei meserii. Am reușit să existăm datorită acestor oameni care, ca și dvs., au călcat pe scenă, au slujit teatrul, și-au slujit meseria cu drag, au făcut spectacole... (...) Îmi amintesc, de când eram mică, de minunatele stagiuni estivale pentru turiștii străini, în special, care ascultau toate spectacolele lui Strauss în aer liber. Era o atmosferă de devoțiune, deoarece această muzică fermecătoare îi aduna pe toți. Am sperat că ușor-ușor ne va aduna și pe noi. Tradiția însă s-a cam pierdut. Dorim să o readucem la viață. Încercăm, prin spectacole bune și de frumusețe artistică, păstrând în același timp toate spectacolele pe care le-am regăsit în repertoriul acestui teatru și care au fost adunate cu grijă și gândite de managerii acestui teatru în decursul mandatelor, spectacole cu titluri răsunătoare de operă și operetă“.
 
Citește și:

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii