Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniela Vlădescu împlinește 66 de ani

ro

10 Dec, 2022 00:00 2510 Marime text
Daniela Vlădescu. Sursa foto: Pagina sa de Facebook

 
  • Daniela Vlădescu este soprană, cântăreață de operă și operetă și interpretă al unor genuri muzicale precum jazz sau muzică ușoară
  • În anul 2006 a devenit managerul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța
Astăzi, 10 decembrie 2022, Daniela Vlădescu împlinește vârsta de 66 de ani. Aceasta se năștea la București, pe data de 10 decembrie 1956, potrivit wikipedia.org.

Pe lângă faptul că ocupă poziția de manager al Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu este și o soprană, cântăreață de operă și operetă și interpretă al unor genuri muzicale ca: jazz, vocal simfonică, romanțe, muzică ușoară etc. Totodată, ocazional a fost și actriță.

Daniela Vlădescu a studiat la Liceul de Muzică „George Enescu” din București în perioada 1963-1975. Și-a continuat studiile muzicale la secția de canto a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” (în prezent Universitatea Națională de Muzică București). Le-a avut ca profesoare pe Arta Florescu și Eugenia Moldoveanu. În anul 1979 a devenit membră a Teatrului Muzical din Brașov și a fost solistă acolo până în anul 1985.

Din acel an, în urma unui concurs de admitere, Daniela Vlădescu a făcut parte din ansamblul de soliști ai Operei Naționale București, poziție deținută până în 1993, când a trecut la genul operetei și a devenit angajata Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian", cu care a efectuat numeroase turnee în țară și în străinătate. În timpul Festivalului Tineretului de la Moscova, Daniela Vlădescu l-a cunoscut pe Nicu Ceaușescu, fiul lui Nicolae Ceaușescu. De-a lungul activității sale muzicale, Daniela Vlădescu a avut colaborări cu mai multe posturi de radio și televiziuni din România, dar și cu orchestre simfonice și teatre lirice din orașe precum: Arad, Timișoara, Bacău, Cluj, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești și Târgoviște.

În anul 1983, Daniela Vlădescu a jucat în filmul Ochi de urs.

Din anul 2006 a devenit managerul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța. 

Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii