Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Afrim, il aduce pe Cioran in "mansarda" lui Visniec, la Luxemburg

ro

07 Nov, 2007 00:00 1314 Marime text
1194370903.jpg

"Mansarda la Paris", productia teatrului constantean, in regia lui Radu Dinulescu, va fi jucata in limba franceza si la Avignon

Centrul Cultural Kulturfabrik din Esch-sur-Alzette, Luxemburg, va gazdui, in perioada 6-10 noiembrie, trei reprezentatii ale piesei "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte", de Matei Visniec, pusa in scena de Radu Afrim. Radu Afrim, unul dintre reprezentantii cei mai de seama ai noii generatii de regizori romani de teatru, laureat al Premiului UNITER pentru cea mai buna regie in 2006 si 2007, pune in scena un text despre ultimele zile ale lui Emil Cioran si despre orasul Sibiu. Regizorul a montat pentru Teatrul constantean care anul trecut avea titulatura de Teatru National spectacolul de succes "Inimi cicatrizate" distins la Festivalul de la Piatra Neamt "Pledez pentru (tine)ri" cu Marele Premiu pentru cel mai bun spectacol. Pentru rolurile lor actorii Lana Moscaliuc si Mihai Smarandache au primit Premiul de interpretare, pentru rol feminin, respectiv rol masculin. Meritul de a-l fi adus pe Afrim sa monteze la mare ii apartine fostului director Beatrice Rancea.

Si Constanta va avea "Mansarda" sa, cu deschidere la Avignon

In dorinta de a continua linia trasata de Rancea, noua conducerea a teatrului constantean a ales sa imbogateasca repertoriul institutiei cu "Mansarda la Paris", insa, nu in regia lui Radu Afrim, ci in cea a lui Radu Dinulescu. Spectacolul care urmeaza sa aiba premiera in acest an va fi jucat si la Avignon, in cadrul Sectiunii off a traditionalului festival de teatru. Reprezentatiile "Mansardei" de la Luxemburg fac parte din seria de manifestari dedicate culturii romane in cadrul proiectului "Belles Roumanies", derulat in parteneriat de Centrul cultural Kulturfabrik si Institutul Cultural Roman, pe tot parcursul anului 2007. Initiat in contextul desemnarii orasului si regiunii Luxemburg si a orasului Sibiu drept Capitale culturale europene in 2007, proiectul cuprinde opt sectiuni, care corespund diverselor domenii artistice: jazz, teatru, muzica traditionala, cinema, fotografie, plastica, literatura, muzica actuala.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii