Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect cultural-artistic pentru iubitorii de teatru Începe festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest”

ro

27 Aug, 2022 12:00 643 Marime text
  • „Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect sub egida  Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Arte și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
  • Festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest” se adresează în mod special tinerilor, dar și iubitorilor de teatru, mai ales celor care apreciază ineditul în artele spectacolului, dar și tuturor celor care apreciază diversitatea culturală. Scopurile proiectului sunt promovarea culturii și a educației.
  • Festivalul se va desfășura pe o perioadă de 8 zile și are un caracter competițional. De asemenea, acesta va avea o secțiune de evenimente care se vor desfășura pe parcursul acestor 8 zile, și anume: workshop-uri pentru studenți și spectacole tip recital instrument.
 
  • 27.08.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea Lucian Blaga Sibiu prezintă spectacolul PUZZLE. Un spectacol în care publicul poate decide cum evoluează povestea. O producție despre relații interumane și reguli impuse de societate. Trei povești în care fiecare își are propriul adevăr.
  • 28.08.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași prezintă spectacolul FETIȚA SOLDAT. Spectacolul pune sub lupă valul fragil care desparte tărâmurile pe care ființa umană le străbate de-alungul vieții: copilăria (perioada în care orice emoție și traumă devine o cărămidă în dezvoltarea omului matur de mai încolo), maturitatea ( fetița de pe vremuri ajunge să-și îndeplinească visul) și bătrânețea ( momentul concluziilor și, mai ales, al dăruirii către ceilalți, căci bunica ajunsă la capătul liniei devine modelul și îngerul păzitor al fetiței aflate la început de drum). Astfel, putem vorbi despre un ciclu al vieții, despre cum moștenirea cea mai valoroasă poate fi doar spirituală, bătrânii având „super-puterea” de a planta propriile semințe în ceilalți. Fiecare persoană care și-a pus vreodată întrebarea „Ce? și Cine? stă, de fapt, în spatele acțiunilor mele?”este nevoită să-l vadă.
Accesul și participarea la Blue Theatre Revolution University Contest sunt gratuite.
Organizatorii doresc ca, pe parcursul acestui proiect, să bucure și să ofere momente de neuitat publicului constănțean, și nu numai
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii