Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul cultural-artistic “Blue Theatre Revolution University Contest” a început cu succes!

ro

30 Aug, 2022 10:00 1224 Marime text
  • „Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect sub egida Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Arte și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
  • Festivalul se adresează tinerilor actori, aflați în etapa de debut, încurajând creația actoricească, dar și spiritul competițional.
Festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest” se adresează în mod special tinerilor, dar și iubitorilor de teatru, mai ales celor care apreciază ineditul în artele spectacolului, dar și tuturor celor care apreciază diversitatea culturală. Scopurile proiectului sunt promovarea culturii și a educației.
Festivalul se va desfășura pe o perioadă de 8 zile și are un caracter competițional.
De asemenea, acesta va avea o secțiune de evenimente care se vor desfășura pe parcursul acestor 8 zile, și anume: workshop-uri pentru studenți și spectacole tip recital instrument.



În deschiderea festivalului, sâmbătă, 27.08.2022Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu a prezentat spectacolul de teatru PUZZLE.
Un spectacol în care publicul poate decide cum evoluează povestea. O producție despre relații interumane și reguli impuse de societate.
Trei povești în care fiecare își are propriul adevăr.

În prima zi din cadrul festivalului, aproximativ 150 de persoane au fost dornice de a viziona spectacolul, au apărut cu cel puțin 20 de minute înainte de a începe, drept dovadă că publicul constănțean încă este atras de această formă de artă vie, dar și curios în legătură cu noul proiect care are loc, ulterior fiind apreciat din toate punctele de vedere: organizare, echipă, spectacol, decor, lumini, și, nu în ultimul rând, inițiativa de a porni la drum cu un eveniment dedicat studenților de la actorie, cu scopul de a-i ajuta să își  depășească limitele, de a căpăta experiență și de a petrece timp alături de celelalte trupe din țară ce au același lucru în comun: pasiunea pentru TEATRU.

Pe parcursul spectacolului, oamenii au savurat din plin măiestria și candoarea jocului actoricesc al studenților de la Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, spectacolul PUZZLE prezentând povestea a doi îndrăgostiți, poveste ce a ajuns la inimile oamenilor. Mișcarea scenică a completat toată povestea și a prezentat, printr-o coregrafie splendidă și mult apreciată, momentele și emoțiile cu care ne întâlnim de cele mai multe ori în viață.
A fost un spectacol de la care toți am învățat o lecție și care a ridicat unele semne de întrebare publicului, într-un mod bun, care ne ajută în a ne conștientiza anumite lucruri ce țin de viața personală.



Seara s-a încheiat cum nu se putea mai bine. Publicul a fost mulțumit de spectacol, studenții și-au meritat din plin aplauzele, iar atmosfera a fost de neimaginat, probabil și datorită energiei pe care au transmis-o pe scenă, spectacolulfiind unul puternic, cu emoții, cu reacții adevărate, cu o mișcare scenică bine pusă la punct și cu multă muncă în spatele acestui rezultat artistic covârșitor.

 
În a doua seară, duminică, 28.08.2022 ni s-a alăturat același număr de oameni, lucru care ne-a bucurat extraordinar.
Locurile au fost ocupate într-un timp relativ scurt, publicul era pregătit pentru al doilea spectacol și entuziasmați că și-au putut petrece seara de duminică într-un mod cultural, alături de cei dragi.



De data aceasta, Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași ne-a încântat cu prezența lor, participând cu spectacolul de teatru FETIȚA SOLDAT.
Spectacolul pune sub lupă valul fragil care desparte tărâmurile pe care ființa umană le străbate de-alungul vieții: copilăria (perioada în care orice emoție și traumă devine o cărămidă în dezvoltarea omului matur de mai încolo), maturitatea ( fetița de pe vremuri ajunge să-și îndeplinească visul) și bătrânețea ( momentul concluziilor și, mai ales, al dăruirii către ceilalți, căci bunica ajunsă la capătul liniei devine modelul și îngerul păzitor al fetiței aflate la început de drum).

Astfel, putem vorbi despre un ciclu al vieții, despre cum moștenirea cea mai valoroasă poate fi doar spirituală, bătrânii având „super-puterea” de a planta propriile semințe în ceilalți.
Fiecare persoană care și-a pus vreodată întrebarea „Ce și cine stă, de fapt, în spatele acțiunilor mele?” este nevoită să-l vadă.
Publicul a fost uimit să vadă acest spectacol puternic, cu multă tensiune, lacrimi și adevăr.
Efectele scenice au adus plus valoare spectacolului, sunetele au coincis cu jocul actoricesc și trăirile au fost transmise cu ușurință oamenilor care au participat indirect la această poveste, mulți dintre ei regăsindu-se.



Citește și:


Un nou festival pentru iubitorii de teatruProiect cultural-artistic - “Blue Theatre Revolution University Contest”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii