Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul tinerilor actori la Constanța - Blue Theatre Revolution University Contest”

ro

02 Sep, 2022 21:50 696 Marime text

 
  • „Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect sub egida Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Arte și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
  • Festivalul se adresează tinerilor actori, aflați în etapa de debut, încurajând creația actoricească, dar și spiritul competițional
 
În data de 02.09.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea de Arte din Târgu Mureș a prezentat spectacolul CABARETUL CUVINTELOR. Un spectacol care spune câte ceva despre ce se poate întâmpla în mintea și în sufletul nostru atunci când ne lăsăm “trăiți” de cuvinte. Un spectacol în care emoția și râsul alternează elegant.

Spectacolul a avut loc la Facultatea de Arte, sala studio, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, însă spațiul de joc destinat studenților a creat o atmosferă mult mai intimă, publicul s-a aflat mult mai aproape de scenă, emoțiile erau mult mai puternic transmise datorită spațiului închis și distanței dintre spectator-actor. CABARETUL CUVINTELOR este un spectacol de teatru absurdului, cu un text extraordinar, mai ales pentru exersarea dicției și un exercițiu de muzicalitate pură pentru actorii debutanți. Publicul a fost captivat de jocul actoricesc al studenților, de luminile care au pus în valoare povestea fiecărui personaj, și de regia foarte bine pusă la punct

După CABARETUL CUVINTELOR, a urmat Universitatea “Ovidius” din Constanța cu spectacolul CEVA ROCK ȘI NIȘTE FETE. O comedie amară despre destinele a cinci femei de vârste și din locuri diferite, legate de un bărbat, un fost macho, aflat în curs de reabilitare, care le-a marcat viețile.

Spectacolul a fost savurat din plin de spectatori, situația comică a întregii povești-bărbatul aranjează să se întâlnească cu cinci femei din trecutul său, în ciuda faptului că el urmează să se însoare- a fost pe gustul oamenilor. Tipologiile femeilor au fost variate, fiecare personaj a fost special în felul său, de la fata rock, rebelă și dornică de aventură, până la o doamnă la o vârstă înaintată, măritată, cu un statut social respectabil. Fiecare personaj a adus o pată de culoare în inimile oamenilor, poveștile lor fiind pe cât de amuzante la prima vedere, pe atât de tragice la unele dintre ele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii