Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:24 28 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou festival pentru iubitorii de teatru Proiect cultural-artistic - “Blue Theatre Revolution University Contest”

ro

29 Aug, 2022 12:19 652 Marime text
 • „Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
 • Festivalul se adresează tinerilor actori, aflați în etapa de debut, încurajând creația actoricească, dar și spiritul competițional.

Festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest” se adresează în mod special tinerilor, dar și iubitorilor de teatru, mai ales celor care apreciază ineditul în artele spectacolului, dar și tuturor celor care apreciază diversitatea culturală.
Scopurile proiectului sunt promovarea culturii și a educației.
Festivalul se va desfășura pe o perioadă de 8 zile și are un caracter competițional.
De asemenea, acesta va avea o secțiune de evenimente care se vor desfășura pe parcursul acestor 8 zile, și anume: ateliere de lucru pe diverse teme, workshop-uri pentru studenți și spectacole tip recital instrument.

Proiectul promovează arta dramatică în rândul unui număr mare de tineri, în special din municipiul Constanța, prin realizarea unor spectacole de teatru de înaltă ținută.
De asemenea, organizarea festivalului reprezintă o oportunitate pentru tineri de a se implica în domeniul cultural și de a conștientiza importanța evenimentelor cultural-artistice în societate.

„Blue Theatre Revolution University Contest” se desfășoară în perioada 27 August - 03 Septembrie 2022, în ParculArheologic Constanța, după următorul program:

 
 • 27.08.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea Lucian Blaga Sibiu prezintă spectacolul PUZZLE.
Un spectacol în care publicul poate decide cum evoluează povestea. O producție despre relații interumane și reguli impuse de societate.
Trei povești în care fiecare își are propriul adevăr.
 • 28.08.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași prezintă spectacolul FETIȚA SOLDAT.
Spectacolul pune sub lupă valul fragil care desparte tărâmurile pe care ființa umană le străbate de-alungul vieții: copilăria (perioada în care orice emoție și traumă devine o cărămidă în dezvoltarea omului matur de mai încolo), maturitatea (fetița de pe vremuri ajunge să-și îndeplinească visul) și bătrânețea (momentul concluziilor și, mai ales, al dăruirii către ceilalți, căci bunica ajunsă la capătul liniei devine modelul și îngerul păzitor al fetiței aflate la început de drum).
Astfel, putem vorbi despre un ciclu al vieții, despre cum moștenirea cea mai valoroasă poate fi doar spirituală, bătrânii având „super-puterea” de a planta propriile semințe în ceilalți.
Fiecare persoană care și-a pus vreodată întrebarea „Ce? și Cine? stă, de fapt, în spatele acțiunilor mele?” este nevoită să-l vadă.
 • 29.08.2022, începând cu orele 19:00, Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași prezintă spectacolul HAMLET.
„Un om poate pescui cu un vierme care a mâncat dintr-un rege, și poate mânca apoi din peștele care s-a hrănit cu acel vierme.” Hamlet, o lume care îmbrățișează fragilitatea firii omenești și transparența acesteia într-un Elsinore ce pare că se mărește de la zi la zi.
Cât de mare este un om într-o lume mică? Viață. Taină. Hamlet. Putem spune „vorbe, vorbe, vorbe..”
 • 29.08.2022, începând cu orele 20:30, Universitatea din Pitești prezintă spectacolul STELE ÎN LUMINA DIMINEȚII.
Spectacolul prezintă emoții puternice, de la agonie la extaz, de la povești de viață tragice, în care tinerele sunt abandonate de familie, abuzate, lovite, se mai confruntă și cu iubirea imposibilă, cu trădarea, moartea, până la dispute social-politice care impun modele comportamentale, etichete sociale, în spatele cărora se află ipocrizia purtării naționale.
 • 30.08.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale prezintă spectacolul ROMEO ȘI JULIETA.
O poveste în care dragostea inconștientă dezlănțuie violența, iar intențiile bune pricinuiesc consecințe tragice.
O poveste veche și totuși nouă, în această punere în scenă “fresh”.
 • 31.08.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea de Vest Timișoara prezintă spectacolul TOT CE SE DĂ.
 • 01.09.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea Hyperion București prezintă spectacolul SEX, DRUGS, ROCK&ROLL.
​O poveste neromanțată a unui rocker între două vârste, care ajunge din director de casă de discuri, un om al străzii.
Un spectacol despre glorie și decădere, în care râzi și plângi în același timp.
 • 01.09.2022, începând cu orele 21:30, va avea loc un CONCERT DE MUZICĂ.
Formația POLIFONIC BAND CONSTANȚA este pregătită să încingă atmosfera și să încânte publicul cu piese pline de energie.
 • 02.09.2022, începând cu orele 20:00, Universitatea de Arte din Târgu Mureș prezintă spectacolul CABARETUL CUVINTELOR.
Un spectacol care spune câte ceva despre ce se poate întâmpla în mintea și în sufletul nostru atunci când ne lăsăm “trăiți” de cuvinte.
Un spectacol în care emoția și râsul alternează elegant.
 • 02.09.2022, începând cu orele 21:30, Universitatea “Ovidius” din Constanța prezintă spectacolul BĂDĂRANII.
O comedie clasică în trei acte. Este un spectacol în care trei bărbați își deranjează nevestele cu toanele lor, doar că, la fel ca în viața reală, soțiile acționează după cum vor ele, și, mai mult decât atât, îi transformă pe pe bădărani în oameni cumsecade și liniștiți.
 • 03.09.2022, începând cu orele 19:30, Universitatea “Ovidius” din Constanța prezintă spectacolul CEVA ROCK ȘI NIȘTE FETE.
O comedie amară despre destinele a cinci femei de vârste și din locuri diferite, legate de un bărbat, un fost macho, aflat în curs de reabilitare, care le-a marcat viețile.
 • 03.09.2022, începând cu orele 21:00, va avea loc un spectacol de MUZICĂ și POEZIE alături de DUO KITHARSIS și studenții Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța.
Un spectacol în care muzica se îmbină cu poezia, două tipuri de artă care alină sufletul și creează o atmosferă inedită.


Accesul și participarea la Blue Theatre Revolution University Contest sunt gratuite.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii