Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră la Teatrul pentru copii și tineret din Constanța Varianta modernă a poveștii cu Hansel și Gretel, pe scena teatrului „Căluțul de mare”

ro

12 May, 2021 00:00 3415 Marime text
  • O premieră mult așteptată, piesa „Hansel și Gretel”, la Teatrul pentru Copii și Tineret
 
 
Premiera piesei „Hansel și Gretel”, după Frații Grimm, amânată în martie din cauza contextului pandemic, va avea loc la acest sfârșit de săptămână, sâmbătă 15 mai, de la ora 10.00.
 
Și pentru ca toți iubitorii de teatru pentru copii să aibă ocazia de a viziona noua premieră, spectacolul va fi reluat într-o nouă reprezentație de la ora 12.00, precum și duminică, de la ora 10.00.
 
Regia artistică și scenariul spectacolului sunt realizate de Cristian Mitescu, scenografia de Eugenia Tărășescu-Jianu, muzica e semnată de Viorel Andrinoiu, iar coregrafia de Sergiu-Ionuț Anghel.
 
Adaptat după celebra poveste clasică a Fraților Grimm, piesa a fost realizată într-o variantă modernă, veselă și plină de dinamism, păstrând, în același timp, tema inițială, plină de învățăminte, în care cei doi frați, Hansel și Gretel, abandonați de părinți în pădurea fermecată, ajung la căsuța „din zahăr și turtă dulce și acoperită cu cozonac” a Babei Rada, vrăjitoarea fără suflet, care prepară mâncare „din copii și din gândaci, din omizi și carcalaci”.
 
Prin intuiție, cooperare, istețime și agilitate, micuții reușesc să evadeze și, ajutați de pasărea măiastră, izbutesc să se întoarcă acasă, la tatăl lor, „care de când își părăsise copiii în pădure, nu mai avusese o clipă fericită”.
 
Din distribuție fac parte îndrăgiții actori ai Teatrului „Căluțul de Mare”: Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu și Ion Ciolan.
 
Spectacolul este recomandat micuților cu vârste de peste 4 ani.
 
Sursa foto:facebook/teatrul calutul de mare
 

Citește și:

Povești cu păpuși, de urmărit în dimineți de weekend
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii