Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oferta de spectacole a Teatrului de Stat din acest weekend

ro

30 Jan, 2019 00:00 1671 Marime text
În prima zi a lui Făurar, constănţenii sunt invitaţi la Teatrul de Stat să vizioneze piesa „Cea mai frumoasă soţie” (cu titlul original „Madame este trop belle”), de Eugène Labiche, un spectacol realizat, în premieră pe ţară, la Constanţa, în 2017, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte. Îi aparţin atât regia, cât şi scenografia şi ilustraţia muzicală.
 
Piesa oferită de TSC vineri, 1 februarie, de la ora 19, spectatorilor constănţeni este o comedie de situaţie din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toţi bărbaţii din jurul ei.
 
Eugène Labiche (1815-1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe şi mai puţin grosiere decât multe alte producţii de acelaşi gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieşit în cale şi pe care viaţa mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelenţă mediocru, atât în viciile cât şi în virtuţile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou şi ticălos, dintre sfânt şi desfrânat”, spunea dramaturgul, referindu-se la opera sa.
 
În distribuţie: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu. Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani.
 
Sâmbătă, 2 februarie, tot de la ora 19, vă veţi putea întâlni cu protagoniştii spectacolului „Veethoven..., făi!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia.
Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn.
Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.
 
Iar duminică, 3 februarie, ora 19, actorii Teatrului de Stat vă propun o bijuterie de piesă, apreciată de publicul de toate vârstele şi de orice condiţie, ideală pentru o primă întâlnire cu teatrul, pentru că poate genera dragoste la prima vedere şi dependenţă pe termen lung - „Ursul” de Cehov.
 
Un bărbat şi o femeie care au avut experienţe traumatizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare, să trăiască singuri, se întâlnesc, se ciocnesc, aproape până la a se duela cu pistoalele, şi se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. Acesta este subiectul farsei într-un act de A. P. Cehov, pusă în scenă, la Constanţa, de regizorul Teatrului Naţional, Felix Alexa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii