Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:39 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Leonte Năstase, mesagerul unei „Toamne vesele“, la Galeria „Virgil Coman“ (galerie foto)

ro

03 Nov, 2017 00:00 850 Marime text
Graficianul și caricaturistul constănțean Leonte Năstase invită tomitanul grăbit să zăbovească preț de câteva minute să admire „Toamna veselă“, care își va avea sălaș, începând din această vineri până pe 18 noiembrie, în galeria de artă „Virgil Coman“ din pasajul pietonal de la Tomis.
 
Vernisajul expoziției va avea loc azi, de la ora 14.00. Artistul, un vechi prieten și colaborator Wild Art, încă din anul 2011, va fi prezentat de cunoscutul istoric prof. univ. dr. Valentin Ciorbea.
 
„Expoziția este un mozaic cu preocupările mele plastice: caricaturi, ilustrații comice, lucrări decorative, portrete, foarte multe portrete lucrate de mine (instant) la diverse manifestări culturale și chiar portrete de personalități culturale și, evident, politicieni, fotografii luate din unghiul meu de vedere, fotografii după obiectele și decorațiunile lucrate de mine din pietricele și scoici. Este o expoziție cu căutări și idei novatoare, dar toate cu tendință comică, satirică, relaxantă pentru privitorul stradal. Toate sub semnul toamnei, al nostalgiei după verdele și căldură verii, dar cu speranța unei ierni blânde, cu sărbătorile specifice. Consider că am suficiente imagini care să-l determine pe cetățeanul grăbit să zăbovească câteva minute spre a le privi, studia... Cu garanția artistului că va traversa pasajul un pic mai optimist, mai bun şi mai încărcat sufletește. Mulțumiri și din partea mea celor ce au transformat acest pasaj într-o formă de comunicare, modernă, rapidă și, îndrăznesc să spun, eficientă între cetățenii orașului și artiștii plastici constănțeni, şi nu numai...“, spune artistul.
 
„Toamna veselă“ este o expoziție statement, susțin organizatorii, Asociația Culturală „Wild Art“.
 
„Statement este un eveniment cultural organizat de Asociația Culturală Wild Art, în formula deja consacrată, dr. Laura Stroe, prof. univ. dr. Marian Cojoc și ing. Dan Ferariu, aflat la a treia ediție. De această dată, Galeria de Artă Virgil Coman găzduiește lucrări de grafică satirică inspirate din viața urbei tomitane, oameni, locuri, fapte și anotimpuri vesele. Evenimentul Statement Toamna Veselă este susținut de Constanța Culturală“, se arată în anunțul făcut de organizatori.
 
Galeria de artă „Virgil Coman“ a fost inaugurată pe 22 septembrie, cu o expoziție fotografică dedicată celui al cărui nume îl poartă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii