Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Graficianul constănțean Leonte Năstase, printre laureații de la Salonul Internațional de Caricatură din Skopje. Ce reprezintă acvariul său controversat

ro

07 Sep, 2021 07:30 3366 Marime text
  • Salonul Internațional de Caricatură din Skopje (Macedonia) și-a desemnat premianții pentru ediția din 2021 .
  • Printre laureați regăsim numele graficianului constănțean Leonte Năstase.
Pentru artist, este al doilea premiu special la Salonul de la Skopje, primul datând din anul 1980, iar în anul 2002 a obținut Marele Premiu al Publicului la Salonul internațional al desenului de presă organizat la SAINT-JUST-LE-MARTEL (Franța).

Fiind întrebat ce reprezintă tabloul său, Năstase mi-a răspuns cu umor, zicând că asteaptă un grand prix, apoi va lua cuvântul.
Leonte Năstase este un personaj important în lumea culturală constănțeană.

În lucrarea premiată în acest an, putem observa un amalgam de simboluri care țin de Pontul Euxin. De la viața sub adâncuri și vibrațiile mării, la observatorul care aruncă deșeuri în oceane și mări. Pericolul pare să pândească la orice pas în acvariul său controversat. 

Un aspect foarte interesant este că lucrarea sa a fost premiată la doar câteva zile după ce a fost lansată la Constanța cea mai mare pictură murală din lume care purifică aerul.

Realizată cu vopsea purificatoare Airlite, pe o suprafață de 2.000 de mp, pe zidul plajei Reyna din Constanța, lucrarea de artă murală „Reflexii marine - Fața nevăzută a poluării“ transmite un mesaj cu puternic impact vizual asupra problemei poluării apelor cu deșeuri și asupra impactului acestora asupra ecosistemelor acvatice.

Artiștii constănțeni par să cânte la unison.

Tot în această perioadă, se desfășoară expoziția „Vibrațiile mării",  la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța. Expoziția este organizată de Careul Artelor „Amfora" Constanța și este vernisată de graficianul Leonte Năstase.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii