Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:25 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galeria de artă „Virgil Coman“ va fi inaugurată vineri, în pasajul pietonal de la Tomis Mall (galerie foto)

ro

21 Sep, 2017 00:00 2711 Marime text
La pasajul pietonal de la Tomis Mall, de sub strada Mihai Viteazu, se lucrează de zor, deoarece totul trebuie să arate impecabil, vineri, 22 septembrie, de la ora 11.30, atunci când se va inaugura galeria de artă „Virgil Coman“.
 
Neconvenţionala galerie care poartă numele regretatului şef al Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale este o iniţiativă a asociaţiei culturale „Wild Art“, Laura Stroe, cu care Virgil Coman a colaborat la multe proiecte inedite.
 
Pentru realizarea acestui obiectiv, a fost lansată o invitaţie elevilor de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa, care au trebuit să propună proiecte pentru transformarea pasajului pietonal într-o galerie de artă. Cele 14 proiecte, constând în planuri şi desene, au fost expuse, pe 5 mai, în foaierul Bibliotecii Judeţene Constanţa „Ioan N. Roman“, iar un juriu a avut misiunea să-l aleagă pe cel mai bun. A fost desemnat câştigător proiectul realizat de Cristina CreţuAlexandra DumitranaIngrid Enache şi Diana Vîlceanu, coordonate de prof. Oana Gardon, care, la acea dată, erau eleve în clasele a X-a, a XI-a, respectiv a XII-a.
 
„Cel mai important lucru este că acest eveniment este dedicat culturii constănţene şi prietenului nostru Virgil Coman. Cel puţin eu nu pot să vorbesc despre Virgil Coman la timpul trecut. Drept pentru care fiecare eveniment pe care îl organizez, inclusiv această expoziţie, consider că îl realizez împreună cu Virgil Coman, deoarece sunt foarte multe lucruri pe care noi ne-am gândit că le vom face şi cred că eu şi toată echipa de la «Wild Art» avem datoria morală să le ducem la îndeplinire. Expoziţia «Galeria de artă Virgil Coman» reuneşte lucrări realizate de elevii Colegiului Naţional de Arte «Regina Maria». Am lansat un apel acestor elevi, i-am rugat şi i-am motivat să-şi exprime fiecare viziunea, aşa cum crede fiecare că ar putea să arate o galerie de artă într-un loc nonconformist cum este pasajul pietonal din zona Tomis Mall“, spunea, la vernisajul expoziţiei din 5 mai, preşedintele „Wild Art“, Laura Stroe.
 
Proiectul de transformare a pasajului pietonal în galeria de artă „Virgil Coman“ este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, fiind susţinut şi de Primăria Municipiului Constanţa.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa şi Asociaţia „Wild Art“
 
Citeşte şi: 
 
Cum arată pasajul pietonal de la Tomis Mall. A fost reconfigurat din punct de vedere artistic(fotoreportaj+video)
 
„Virgil Coman avea darul de a ne uni şi de a crea legături“
 
O galerie de artă purtând numele lui Virgil Coman se va deschide, în curând, în pasajul pietonal de la Tomis (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioan moise 22 Sep, 2017 16:35 Luati portretele bietului om de pe usa toaletei publice din acest pasaj ! Nu se poate asa ceva ....