Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lectură publică dedicată Zilei Internaționale a Poeziei

ro

21 Mar, 2019 00:00 2320 Marime text
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează mâine, începând cu ora 10, lectură publică din „Iliada” de Homer, în cadrul ediției 2019 a Festivalului European Latin-Grec, la care participă conf. univ. dr. Adriana Cîteia, dr. Laurențiu Cliante, Vali Cacioianu, Nicoleta-Larisa Dobre și elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.
 
Evenimentul este dedicat Zilei Internaţionale a Poeziei, declarată de UNESCO, începând din anul 1999, pe data de 21 martie, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume au avut o contribuție remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.
 
De asemenea, Ziua internaţională a poeziei urmăreşte să susţină creaţia poetică, stabilirea unui dialog între poezie şi alte genuri ale creaţiei, editarea şi promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.
 
Primele manifestări dedicate Zilei internaţionale a poeziei, în România, sunt legate de Fundaţia Culturală „Orient Latin” şi de Asociaţia Culturală ADSUM, care organizează, separat, din anul 2005 respectiv 2008, spectacole pentru marcarea acestui moment. Spectacolele Asociaţiei Culturale ADSUM încep la Palatul Şuţu, iar anii următori (până în 2012 inclusiv) manifestările capătă amploare, fiind găzduite de Biblioteca Naţională a României şi Palatul Naţional al Copiilor. După anul 2009, ideea de a organiza manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Poeziei este preluată de tot mai multe asociaţii culturale, ligi şi alte societăţi ale scriitorilor din România.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii