Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Culturii, mesaj de Ziua Internațională a Poeziei „Sufletul românesc a pus în strofe dorul, istoria, învățămintele, tradițiile și obiceiurile acestui neam“

ro

21 Mar, 2023 09:08 1066 Marime text
Foto: facebook/Ministerul CulturiiZiua de 21 martie este dedicată, începând din 1999, la inițiativa UNESCO, rolului pe care poezia și poeții l-au avut de-a lungul timpului la îmbogățirea culturii, la facilitarea dialogului intercultural, dar și la crearea de punți acolo unde diferențele păreau de netrecut.

Potrivit unui mesaj transmis de Ministerul Culturii, Totodată, Ziua Internațională a Poeziei urmărește să susțină creația poetică, editarea și promovarea acesteia ca artă ce ni se adresează tuturor.

„Cum altfel am putea sărbători această zi dacă nu îndreptându-ne atenția către poezie, cea care este meșteșugit depozitar de imaginar, sentimente și realități, oferindu-ne noi înțelesuri cu fiecare lectură. Prin intermediul versurilor ni se deschid porțile către o lume fascinantă, creativă, pe care noi, cititorii, o decodificăm și o simțim conform propriilor trăiri.
Sufletul românesc a pus în strofe dorul, istoria, învățămintele, tradițiile și obiceiurile acestui neam. Versurile poeților noștri, adevărați piloni ai culturii românești, apreciați și chiar iubiți nu doar în țară, ci și peste hotare, ne inspiră și alină, ne educă și ne fac mândri de moștenirea noastră. Așa că, părinți, bunici, profesori, educatori, încurajați copiii să deschidă volumele de versuri pentru că acolo vor regăsi un real tezaur, hrană pentru suflet și spirit, un pas esențial către ceea ce îi va defini mai târziu!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii