Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Internațională a Poeziei, recitaluri de versuri la Constanța

ro

21 Mar, 2022 00:00 3206 Marime text
  • Pe 21 martie, este Ziua Internațională a Poeziei, sărbătoare celebrată și de iubitorii de literatură din Constanța
 
 
Începând cu anul 1999, UNESCO a declarat data de 21 martie drept Zi Internațională a Poeziei, ca o recunoaștere a contribuției oamenilor de litere și de cultură, a poeților și scriitorilor din întreaga lume, la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

Pentru a marca această sărbătoare, Asociația KULTurale, în parteneriat cu Atelierele 22, a organizat o întâlnire a iubitorilor de literatură, în cadrul căreia s-a citit și s-a vorbit despre poezie, s-a dat frâu liber emoției și sensibilității, căci deopotrivă artiști vizuali, poeți, jurnaliști sau simpli iubitori de poezie au simțit, pentru câteva ore, că ies din matricea rigidă a cotidianului și se bucură de momentele de autenticitate și reverie, oferite de versurile poeților preferați.

De asemenea, Ziua Internațională a Poeziei va fi celebrată luni, 21 martie 2022, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, în colaborare cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.

Cu acest prilej, managerul Bibliotecii Județene Constanța. prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, va susține, în Aula Bibliotecii, conferința „Poezia și riscul de a fi poet”, urmată de un recital de poezie, avându-i ca protagoniști pe Güner Akmola, Ottilia Ardeleanu, Costel Bunoaica, Gheorghe Dobre, Anastasia Dumitru, Emin Emel, Mircea Lungu, Mihaela Meravei, Teoharie Nicolae, Cătălin Pavel, Sorin Roșca, Daniela Varvara, Iulia Mihalcea și Eduard Rosentzveig.


Citește și:

Ziua Internaţională a Poeziei, celebrată la Biblioteca Judeţeană Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii