Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitație la premiera online a filmului documentar „1989. Jurnalul unei Revoluții”, o producție a Teatrului Național din București

ro

15 Dec, 2020 00:00 3307 Marime text

Comemorările deschise în aer liber dedicate celor 31 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 vor fi mai restrânse în acest an din cauza implicațiilor pandemiei. Prin urmare,  Fundația Academia Civică, împreună cu Fundația Hanns Seidel și Asociația „Ține de Noi” au inițiat împreună o conferință pentru comemorarea acestui moment-cheie în istoria României.
 
Evenimentul, intitulat „Perspective diferite asupra Revoluției din Decembrie 1989”, are loc online, mâine, 16 decembrie, de la ora 17, prin intermediul aplicației Zoom, iar participarea este gratuită, printr-o simplă înscriere AICI.
 
Abordarea în cadrul evenimentului va fi una cronologică, pledoaria de început a scriitoarei Ana Blandiana fiind urmată de o oprire la momentul din 14 decembrie de la Iași, cu mișcarea conspirativă revoluționară denumită Frontul Popular Român. Și se continuă cu zilele de 16 și 17 decembrie, cu mărturiile strânse de Smaranda Vultur, din Timișoara, apoi cu o mărturie de la Cluj și Sibiu pentru datele de 21, respectiv 22 decembrie, oferită în cadrul evenimentului de Ruxandra Cesereanu.
 
Imediat după Conferință, respectiv de la ora 20:00, suntem invitați să vizionăm ONLINE, în premieră, filmul documentar „1989. Jurnalul unei Revoluții", în regia lui Carmen Lidia Vidu, o producție a Teatrului Național din București. Filmul pornește de la spectacolul de teatru documentar „Jurnal de România. 1989" în regia lui Carmen Lidia Vidu care a avut premiera la Sala Amfiteatru a Teatrului Național în iulie 2020. (https://www.tnb.ro/ro/jurnal-de-romania1989)
 
Filmul documentar „1989. Jurnalul unei Revoluții" (TEASER) este un produs cultural realizat exclusiv pentru mediul on-line și televiziune și se va bucura de două premierepe 16 decembrie la ora 20.00 în mediul online (youtube/facebook/site TNB și partenerii) și pe 19 decembrie la ora 23.00 va avea premiera la televiziune, pe Digi 24.
Evenimentul este un hibrid cultural adaptat vremurilor pe care le trăim. Proiectul este realizat din elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană.
Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale și Florentina Țilea, proiectul propune interviuri despre Securitate, Procesul Ceaușeștilor, Revoluție, Teroriști realizate cu Germina Nagâț, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea.
 
Citește și:

Manifestări dedicate Comemorării a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989


 
 

 
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii